Brightlands | Wilfred Germeraad ontdekt nieuwe kankertherapieën

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                   Wilfred Germeraad  (55)
Functie:                 Chief scientific officer bij CiMaas
Rol Brightlands:   Wilfred heeft als immunoloog en onderzoeker zijn uitvalsbasis op de
Brightlands Maastricht Health Campus
Tourtrui:                 De bolletjestrui

Wilfred Germeraad is onderzoeker en immunoloog en al sinds 1994 op zoek naar nieuwe kankertherapieën. In Maastricht is hij hier sinds 2003 mee bezig. “Met de huidige kankertherapieën zoals chirurgie, radiologie en chemo geneest ongeveer zestig procent van de patiënten. Dat betekent dat nog steeds veertig procent overlijdt aan kanker. In de toekomst proberen we kanker nog vaker te genezen of er een chronische ziekte van te maken. Ons vernieuwend onderzoek richt zich op het  immuunsysteem om twee soorten killercellen (witte bloedcellen) gericht aan het werk te zetten om kanker aan te vallen. Geduld is in deze branche een schone zaak, want het zal nog zeker acht tot tien jaar duren voordat onze therapie op de markt is. Maar we gaan hoe dan ook de goede kant op, wij en onze investeerders geloven dat we iets prachtigs in handen hebben.
Pratend over Brightlands en de vier verschillende campussen, is Wilfred opvallend enthousiast. “Zonder samenwerking kom je met dit soort innovatief onderzoek niet ver en het netwerk dat Brightlands biedt is bijzonder nuttig. Ook de voorzieningen waarderen we, CiMaas gaat binnenkort bijvoorbeeld gebruikmaken van de fraaie clean rooms op de Brightlands Chemelot Campus Geleen. Een grote hobby van Wilfred Germeraad is mountainbiken. “Ik fiets in de zomer graag wekelijks over Maastrichtse en Waalse heuveltjes samen met mijn vrouw. Klimmen vind ik een prachtige uitdaging. In de winter schakel ik van mountainbiken over naar schaatsen, want dat vind ik ook mooi. Ik heb bewondering voor iedere renner in de tour die een flinke berg bedwingt want ik weet uit ervaring hoe steil ‘steil’ kan zijn. Kennie van Hummel is voor mij een echte cultheld die ik bewonder. Hij reed iedere tour helemaal achteraan, maar hij kwam uiteindelijk toch die bergen over. Daar heb ik groot respect voor.”

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl