Winefair strikt meester-chocolatier Geert-Jan Heesterbeek uit Maastricht voor unieke wijnpralines

schermafbeelding-2016-10-19-om-06-13-55

Geert-Jan Heesterbeek (l) en Stefan Frissen

Door Kurt Meers (MadeinLimburg.be)

Winefair, de wijnbeurs die geldt als geesteskind van Maaslander Stefan Frissen (Primetime Communications, Frissen werkte eerder onder meer voor Thiessen in Maastricht), pakt uit met een aantal nieuwigheden. Zo wordt het concept van de beurs uitgebreid naar Gent en Antwerpen. Lanaken (eind deze maand) en Leuven (medio november) bestonden al en worden herhaald.

Andere blikvangers zijn de samenwerking met ‘ambassadeur’ Tom Waes (Dos vinos por favor…) en tv-kok Jeroen Meus, die speciaal voor Winefair een hotdog zal maken van everzwijn met een sausje van veenbessen… Tevens zal kaasmeester Peter Verbruggen allerlei lekkers serveren op een bordje dat speciaal werd ontworpen door Studio Pieter Stockmans (Genk).

Dé verrassing is echter een reeks van exclusieve pralines, die Winefair heeft ontwikkeld in samenwerking met met gastronomiejournalist Frank van der Auwera en meester-chocolatier Geert-Jan Heesterbeek. Wie? De Maastrichtenaar Heesterbeek is een fenomeen. In de 7 jaar dat zijn bedrijfje La Fève bestaat, wist hij een klantenbestand op te bouwen van 240 restaurants in Nederland, België en Duitsland. Daaronder maar liefst 36 zaken met minstens 1 Michelin-ster. Hij levert er alle soorten luxueuze pralines (‘bonbons’ zoals de Hollanders zeggen), maar ook desserten. Werkelijk van topniveau.

Speciaal voor Winefair heeft Geert-Jan Heesterbeek enkele pralines ontwikkeld die perfect passen bij wijn. Wat dacht u van een bonbon met zachte gelei van champagne en komkommer, met een chocolade-ganache van oester en zeewater? Of van een praline met gelei van cabernet-sauvignon en chocolade-ganache van gegrilde entrecôte met marshmellow en bearnaisesaus? Het is onwaarschijnlijk welke smaken de meester-chocolatier in een praline krijgt verwerkt…

De vijf exclusieve pralines voor Winefair zijn te vinden op de 4 Winefair-beurzen en kunnen besteld worden in 3 soorten van verpakkingen met 11, 20 of 33 bonbons.