De kans is groot dat personeel van Nedcar in Born, Tata Steel in Maastricht en Oerlikon in Lomm volgende week woensdag 20 juni het werk tijdelijk stilleggen. Dit in verband met een nieuwe stakingsgolf in de metaalsector. De onvrede over de lopende cao-onderhandelingen zijn groot.

Petra Bolster, bestuurder FNV Metaal: “De tijd van urenlang praten is voorbij. De medewerkers uit de metaalsector willen respect en daarom willen ze concrete, goede voorstellen zien. Met een loonsverhoging van 3,5% per jaar en meer zeggenschap en zekerheid over hun werk. Ze willen een moderne en eerlijke cao met regie over hun eigen tijd en hun eigen leven.” De medewerkers bij Fokker voeren vandaag als eerste actie door middel van een verlengde lunchactie. Aanstaande vrijdag volgt een 24-uurs staking bij DAF Eindhoven. “Dit is slechts het begin als de werkgevers niet tegemoet komen aan de eisen uit ons ultimatum.” De mogelijke staking in Limburg is dan een vervolg op de acties van deze week.

FNV Metaal ziet een bloeiende sector en klinkende winsten. Daarom eist FNV Metaal een loonstijging van 3,5% voor het komende jaar, met een minimumstijging van 1000 euro. Bolster: “Bij heel veel bedrijven wordt heel veel overgewerkt, omdat het zo goed gaat en de orderportefeuilles zijn vol. De metaalwerkers staan er elke keer weer en zijn loyaal en respectvol naar hun baas. Ze willen meer balans in hun werk, en het werk volhouden tot aan hun pensioen. Maar ook verwachten ze fatsoenlijk betaald te worden voor hun overwerk.”

FNV Metaal wil daarom ook een generatiepact, zodat jongeren weer een vaste baan krijgen in de sector, terwijl ouderen daardoor juist gezond de eindstreep kunnen halen en hun kennis kunnen overdragen. Daarnaast stelt de bond nog vele andere maatregelen voor duurzame inzetbaarheid van de metaalwerkers. Ook moet er een einde komen aan de doorgeslagen flexibilisering en de beloning en arbeidsvoorwaarden van vaste en tijdelijke medewerkers moeten gelijk zijn.