Xilloc Medical B.V. neemt OTN B.V.dat gevestigd is in Nijmegen over. Dat bedrijf is wereldwijd marktleider in orthopedische Click Safety Adapters. Xilloc en OTN werkten in de afgelopen drie jaar al samen.

Met deze overname breidt Xilloc dus haar productportfolio in de orthopedische markt verder uit. OTN ontwikkelde een innovatief verbindingsstuk om een beenprothese aan een titanium botimplantaat in het been te koppelen. Een stukje van het implantaat komt door de huid en wordt aan de ‘klik­adapter’ en prothese verbonden. Dit zorgt voor een solide en veilige verbinding tussen het implantaat en prothetische benen van de patiënt.

Deze noviteit is een logische uitbreiding voor de portefeuille van Xilloc. “Ik ben er trots op dat we het aan onze serie producten kunnen toevoegen,” aldus Maikel Beerens, oprichter en CEO van Xilloc. Beerens verwacht dat dankzij de overname de omzet van zijn bedrijf zal verdubbelen. “Afgelopen zeven jaar hebben we veel tijd en geld geïnvesteerd in nieuwe producten. We kunnen onze groei echter ook versnellen door een overname. Het voordeel is dat we nu een breder portfolio kunnen bieden.”