Op zaterdag 31 maart zal gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg zowel de publieksprijs van de Limburg & Co / InnovAward uitreiken alsook de expositie Showroom Limburg openen, in het Cube Design Museum in Kerkrade.

Showroom Limburg is een overzichtstentoonstelling van het nationale en internationale gelauwerde werk van 41 Limburgse designers. Het is een dwarsdoorsnede wat Limburg aan designkwaliteit te bieden heeft. De Limburg & Co InnovAward is een competitie voor gevaloriseerde innovaties in het groot-, midden- en kleinbedrijf op het gebied van ‘materials, health, food en smart services’. Liefst tot stand gekomen in co-creatie. Van de meer dan 80 inzendingen werden 15 projecten genomineerd. Hiervan werden er afgelopen december drie door de vakjury als winnaar beoordeeld. Vervolgens kon publiek stemmen op één van de genomineerde projecten.

Innovatie zorgt niet alleen voor economische spin-off maar heeft ook zijn invloed op het dagelijkse leven van mensen. Dat maken de vijftien genomineerde businesscases van de Limburg & Co – InnovAward en de 41 designs wel duidelijk. De innovatiekracht die mede door de campusontwikkeling in Limburg tot stand komt is enorm.