ZON Holding (Venlo) 14e plaats Best Workplaces 2017

De lijst is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work® Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces van Nederland.

Great Place to Work® Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de positieve antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst van Best Workplaces van Nederland bepaald. Alleen organisaties die op beide onderdelen de minimum score behalen mogen een jaar lang de Best Workplace titel voeren.

ZON Holding heeft twee jaar geleden een beleid ingezet om van ZON daadwerkelijk een Great Place to Work te maken, waarbij stelselmatig aandacht wordt besteed aan zaken die het werken voor medewerkers nog leuker maken. Dat varieert van een personeelsfeest of een tafelvoetbalspel tot bijvoorbeeld mogelijkheden voor opleidingen.

Michiel F. van Ginkel, Algemeen directeur ZON Holding: “We hebben er voor gekozen om bij de invulling van dit beleid nadrukkelijk ook de mening en ideeën van medewerkers te betrekken, en het is dan uiteraard mooi als de resultaten uitwijzen dat dit ook wordt gewaardeerd en ervaren.”
René Brouwers, directeur van Great Place to Work Nederland: “De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn!”

Al meer dan 25 jaar helpt Great Place to Work® wereldwijd organisaties bij het worden en blijven van een Great Workplace. Great Place to Work® doet dit door begeleiding in de ontwikkeling van een organisatiecultuur waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Overal werkt GPTW met dezelfde onderzoeksmethode die begin jaren tachtig is ontwikkeld door de journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. Het instituut, met hoofdkantoor in San Francisco, stelt elk jaar in 50 landenlijsten samen. Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het het grootste onderzoek in zijn soort.