Het aantal incidenten met vrachtauto’s is in 2017 met 22% gestegen ten opzichte van 2016, zo meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN). Ook op de Limburgse snelwegen komen regelmatig ongelukken voor waarbij het vrachtverkeer betrokken is.

De A67 van en naar Venlo en de A2 tussen Born en Urmond staan beiden in de landelijke top 25 van snelwegen met de meeste ongelukken. Daarnaast benadrukt TLN dat incidenten met vrachtauto’s slechts voor een fractie verantwoordelijk zijn voor het aantal files. Deze ontstaan vooral door toegenomen verkeer

Vrachtwagens zijn landelijk dus steeds vaker betrokken bij ongelukken en pechgevallen. Opvallend is dat in 40 procent van de gevallen een buitenlandse vrachtwagenchauffeur hierbij betrokken is. Het gaat vooral om Polen, Duitsers en Roemenen. “Dat is zorgelijk,” aldus TLN-voorzitter Arthur van Dijk. “Wij zien graag dat de overheid nader onderzoek uitvoert naar de toedracht van de ongelukken. Want alleen met kennis van de oorzaken kunnen we er wat aan doen,” aldus Van Dijk.