Zuid-Limburg aanwezig op PROVADA

Zuid-Limburg presenteert zich ook dit jaar op de PROVADA in Amsterdam. De grote partijen die Zuid-Limburg vertegenwoordigen zijn Stadsregio Parkstad, gemeente Sittard-Geleen en Charlemagne Grensregio.

.

Belangrijk moment in de programmering is de presentatie op woensdag 8 juli om 11.00 uur waar Parkstad onder meer inzoomt op de prestigieuze toerismeprijs die de regio onlangs in Dallas kreeg uitgereikt.

.
Regiopromotie & branding

Het centrale thema van de PROVADA op 7, 8 en 9 juni is ‘The Next Step’. Zuid-Limburg heeft dit uitgewerkt naar de thema’s: stedelijke transformatie/herstructurering binnensteden, regiopromotie & branding en de campusontwikkeling. De Zuid-Limburgse stand is te vinden in hal 9, nummer 19. Op woensdag 8 juni zullen er veel bestuurders uit de regio present en dagelijks zijn vertegenwoordigers aanwezig vanuit het ondernemers-, ontwikkel- en innovatieveld en natuurlijk de leisure-branche.

.
Groenste stadsregio
Voor Parkstad Limburg staan tijdens de beursdagen regiopromotie, branding en de grensoverschrijdende (campus)ontwikkeling centraal. De toerismeprijs speelt daarin de hoofdrol. Vanuit een voormalig grijs industrieel Mijngebied heeft Parkstad zich in 15 jaar ontwikkeld tot een van de groenste stadsregio’s van Nederland. Het is de regio gelukt om uit het niets een bloeiende sector te maken.

.
Presentatie Tourism for Tomorrow Award 2016
Hoe word je de beste bestemming ter wereld? Op 8 juni licht Anya Niewierra (directeur VVV Zuid- Limburg) een tipje van de sluier op. Verder op het programma: een terugblik op de transitieopgave, resultaten en doorzicht naar de (toeristische) toekomst door Han Verheijden en the next step: de toekomstpannen voor Nature Wonder World Brunssum door Jean Gelissen of Sjaak de Zeeuw. Iedereen is van harte welkom tussen 11:00- 12:30 uur in zaal C203.