De technische, bèta en ICT- opleidingen van Zuyd Hogeschool openen tijdens Girlsday 2018 op 12 april hun deuren voor 120 meisjes van het Charlemagne College uit Landgraaf en het Connect College uit Echt om ze kennis te laten maken met de techniek.

De meisjes van 2-havo en 2-vwo zullen in kleine groepen de mogelijkheden van de verschillende werelden binnen de techniek ontdekken. Zo zullen ze badzout maken, 3D-printen, hun eigen gebouwde omgeving ontwerpen, metingen doen aan hart/longen/spieren en leren programmeren. Zuyd hoopt hiermee de meisjes te inspireren en enthousiast te maken voor de diverse technische vakgebieden.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. Girlsday 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. Aan het landelijke evenement Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven verspreid over het hele land.