In navolging van eerdere buitenlandse investeerders, zal zich vanaf juni weer een nieuwe internationale speler vestigen in de regio Parkstad. Het betreft het Zweedse bedrijf Silvent uit Borås (vlakbij Göteborg). Silvent opent hun kantoor op C-Mill in Heerlen. Vanuit deze vestiging zullen de verkoopactiviteiten plaatsvinden voor de Benelux. Wethouder Martin de Beer (Economie) van Heerlen: “Wij zijn blij dat Silvent voor Heerlen en de regio Parkstad heeft gekozen. Het laat zien dat we een steeds aantrekkelijkere regio worden voor internationale bedrijven. Ook voor technologische bedrijven uit de maakindustrie. Dat is goed voor onze regionale economie en belangrijk voor nieuwe werkgelegenheid.”

Silvent ondersteunt wereldwijd productiebedrijven met energieoptimalisatie en verbetert arbeidsomgevingen. Het hoofdkantoor, waar R&D en ontwikkeling plaatsvindt alsook verkoop, is gelegen in Zweden. Silvent doet onderzoek naar en voert ontwikkelingen uit op het gebied van luchtdrukdynamiek. Het bedrijf is opgericht in 1989 met als doel het optimaliseren van het gebruik van gecomprimeerde lucht en het verbeteren van de werkomstandigheden van personen die dagelijks werken met gecomprimeerde lucht.

Momenteel worden hun producten gebruikt in meer dan 75 landen, onder andere bij grote en bekende bedrijven zoals Tesla, Samsung en SFK. Silvent heeft 85 medewerkers, een omzet van 14 miljoen en kent een jaarlijkse groei van liefst 15%. Naast het hoofdkantoor in Borås heeft men verkoopvestigingen in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Frankrijk, Oostenrijk en China.