ZZG zorggroep (Groesbeek) sluit nieuwe overeenkomst met Office Depot (Venlo)

De overeenkomst omvat het leveren van kantoor-, catering- en schoonmaakartikelen op alle ruim 75 locaties van de zorginstelling. ZZG zorggroep liet haar inkoopcoöperatie Intrakoop uitzoeken welke leverancier het beste bij de wensen aansloot en die kwam tot de conclusie dat de huidige leverancier van de instelling, Office Depot, de beste service en besparingsmogelijkheden biedt.

ZZG zorggroep met hoofdkantoor in Groesbeek ondersteunt mensen in de regio Gelderland Zuid met zorgvragen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren. Dat kan in de thuisomgeving, maar ook in een nieuwe woonomgeving of in een tijdelijk herstelcentrum. Bij ZZG zorggroep werken zo’n 3.000 betaalde medewerkers en 900 vrijwilligers.

De service en flexibiliteit van Office Depot waren doorslaggevend bij de keuze voor de leverancier, die niet alleen kantoorartikelen zoals papier, toner en agenda’s zal leveren aan ZZG zorggroep, maar bijvoorbeeld ook koffie, soep en afwasmiddel. Daarnaast heeft Office Depot de opdracht gekregen het drukwerk voor de instelling te verzorgen. Hans van Megen, inkoper bij ZZG zorggroep: “Office Depot keek verder dan alleen onze wensen voor kantoorartikelen en kwam met een totaaloplossing voor onze hele facilitaire inkoop. We kunnen daardoor diverse diensten onderbrengen bij één leverancier. Dat voorkomt dubbele kosten, bijvoorbeeld op het gebied van contracten en facturatie.”

Levering op 75 locaties
Alle ruim 75 locaties van ZZG zorggroep kunnen zelf hun bestelling invoeren via de bestelapplicatie, waarna Office Depot de bestelling rechtstreeks op de locatie komt afleveren. Dat betekent een flinke efficiëntieslag in de bevoorradingslogistiek van ZZG zorggroep, waardoor de zorginstelling een grote kostenbesparing kan realiseren.