Op 22-jarige leeftijd vond Gyvan Pooters uit Maastricht de tijd rijp om een eigen makelaarskantoor te beginnen. Ervaring had hij al opgedaan bij een makelaarskantoor, maar Gyvan wilde vooral zelf ondernemen. In een decennium tijd is Pooters Makelaardij uitgegroeid tot en middelgroot kantoor met negen medewerkers en is het bedrijf aktief in de regio Maastricht, Meersen, Valkenburg en Eijsden Margraten. Ook broer Bermon is in het bedrijf werkzaam.

Gyvan: “We zijn verhuur- en verkoopmakelaar. De verhuur verloopt via Pro Housing., onderdeel van Pooters Makelaardij. Deze afdeling houdt zich bezig met het huren, verhuren en beheer van woningen appartementen en studio’s. Ons bedrijf helpt niet alleen bij aan- en verkoop van woningen, maar we zijn ook zeer aktief op de expat-markt. We zoeken geschikte woonruimte voor de vele expats die in de regio Maastricht werken,” zegt Pooters. Maastricht is door de aanwezigheid van de universiteit, het ziekenhuis en veel internationale bedrijven aantrekkelijk voor expats. “Wist je dat 10% van de expats voor langere tijd hier blijft wonen? Ze zoeken ruimte appartementen of woningen in Maastricht of directe omgeving.”

Naast de expat-markt zorgt Pooters ook voor het beheer van woningen. “We ontzorgen eigenaren van beleggingspanden volledig. Dat betekent dat we de huren innen, het onderhoud laten verzorgen en de volledige verhuur voor onze rekening nemen. Het voordeel voor de verhuurder/eigenaar is dat hij nergens naar hoeft om te kijken en gegarandeerd is van de huuropbrengsten. Het risico van tijdelijke leegstand is voor onze rekening.”

Feit is dat de woningmarkt, zeker in Maastricht, in de lift zit. “Een woning in Maastricht staat gemiddeld twee maanden te koop. Een jaar geleden was dat nog een half jaar. Gemiddeld zijn er nu voor een woning vijftien tot twintig ge├»nteresseerden.”

Kijkend naar de toekomst ziet Gyvan veel veranderingen in makelaarsland. “Tien jaar geleden hadden de meeste makelaar nog geen eigen website. De opkomst van blockchain zal zeker invloed hebben. Transacties verlopen dan via blockchain-technologie. Ook zal de rol van de makelaar in de toekomst veel meer adviserend zijn. Bezichtigingen worden dan door de verkoper zelf geregeld. We blijven met ons kantoor innoveren en houden de nieuwste trends in de gaten om ook de komende tien jaar het toonaangevende makelaarskantoor te zijn,” aldus Gyvan.

Kijk voor meer informatie HIER