Bandenspecialist Kicken introduceert verbeterde uitlijnservice voor truck & trailer

Bandenspecialist Kicken is in 1949 opgericht en van oorsprong een echt familiebedrijf. Momenteel werken er ongeveer 60 medewerkers in de 5 Limburgse bandencentra. Het hoofdkantoor is gevestigd in Voerendaal, hier zijn tevens de administratie en het logistieke centrum gehuisvest.

Door gebruik te maken van de modernste montage- en balanceer apparatuur in combinatie met producten van superieure kwaliteit en een unieke bedrijfsvoering heeft Bandenspecialist Kicken een vooraanstaande positie verworven in de bandenbranche voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Speciaal voor de zakelijke klanten die beschikken over een vrachtwagen(park), heeft Bandenspecialist Kicken onlangs geïnvesteerd in uiterst geavanceerde uitlijnapparatuur voor truck en trailer. Met deze nieuwe apparatuur biedt Bandenspecialist Kicken een hoger rendement en daarmee dus een verlaging van de bedrijfskosten.

Petra Kicken: “Het uitlijnen van as- en wielposities wordt vaak over het hoofd gezien bij het wagenpark onderhoud. Echter kunnen bedrijven veel geld besparen en problemen voorkomen door het wagenpark periodiek te laten uitlijnen. Als de as- en wielposities van truck en trailer afwijken van hun ideale positie gaat namelijk onnodige energie verloren. Het uitlijnen is een eenvoudige maatregel om dit op te lossen en kan voor een behoorlijke besparing op brandstof zorgen. Door het uitlijnen kan bovendien bespaard worden op onderhoudskosten. De ervaringen met het uitlijnen van de as- en wielposities zijn zeer goed, een uitgelijnde vloot levert in veel gevallen direct een besparing op en de maatregel wordt gemiddeld met een 8 gewaardeerd.”

Voor deze nieuwe uitlijnservice maakt Bandenspecialist Kicken gebruik van de Hunter Win Align HD een product van Hunter Engineering Company. Petra Kicken: “De Hunter Win Align HD is een geavanceerd computergestuurd systeem waarmee we een volledige uitlijning van truck en trailer kunnen uitvoeren. Een volledige uitlijning kan bedrijven een gemiddelde besparing van 3% opleveren en de terugverdientijd is daarbij minder dan een jaar.”

Naast de introductie van de vernieuwde uitlijnservice voor vrachtwagens blijft Bandenspecialist Kicken uiteraard de overige dienstverlening en service continu verbeteren. Het complete assortiment van banden (zomer-, winter- en 4 seizoenen banden) bestaat uit diverse gerenommeerde merken, zoals Michelin, Dunlop, Fulda, Goodyear, Kleber, BF-Goodrich en wordt verkocht in binnen- en buitenland. Daarnaast kan men bij Bandenspecialist Kicken terecht voor aluminium velgen, diverse banden accessoires en specialistische oplossingen voor landbouw en industrie. Om optimale service te kunnen verlenen beschikt Bandenspecialist Kicken tevens over compleet ingerichte servicewagens en een nationale en internationale pechservice voor transportbedrijven.

Lees meer over de uitgebreide service en dienstverlening op de website van Bandenspecialist Kicken (www.kicken.nl).