Bedrijf in Beeld: Tref-tendermanagement BV Venlo

CV van het bedrijf?
Tref-tendermanagement BV in Venlo is in 2017 opgezet door Paul Jacobs.

Core-business van het bedrijf?
Tref-tendermanagement ondersteunt ondernemers bij het inschrijven op (Europese) aanbestedingen. We helpen ondernemers die één of enkele malen per jaar inschrijven op een (Europese) aanbesteding. Voor deze bedrijven heeft het immers geen nut de kennis en kunde zelf in huis te halen. Ook verzorgen we (inhoudelijke) coaching en maatwerk trainingen, maatwerk omdat ieder bedrijf haar eigen vragen en uitdagingen heeft. Hiernaast kunnen we antwoord geven op vragen omtrent aanbestedingen en geven we advies. Helpen we u bij het inschrijven op een Europese aanbesteding, dan kunnen we desgewenst het gehele proces uit handen nemen. Aan de hand van een beproefde werkwijze realiseren we de hoogst mogelijke score op de gunningscriteria. Vaak komt dat neer op het opschrijven van dat waar u goed in bent. Waarom moet de opdrachtgever u kiezen? Dit opschrijven op bijvoorbeeld twee of drie pagina’s A4, dat is de kunst. We zijn een klein en toegewijd team, zeer ervaren, onafhankelijk, nuchter, betrokken, doelgericht en creatief in ideevorming en het schrijven van no-nonsense teksten.

Door wie wordt het bedrijf geleid?
Paul Jacobs is de drijvende kracht achter Tref-tendermanagement. Hij heeft meer dan 18 jaar ervaring in de wereld van (Europees) aanbesteden en dat aan beide kanten van de inkooptafel. In 2009 schreef hij ‘Kans of crime?’ (Uitgeverij Kluwer), het eerste boekje in Nederland met uitleg en tips over het inschrijven op een Europese aanbesteding. Tref-tendermanagement werkt samen met Pot-Jonker advocaten, voor als het juridisch spannend wordt.

Hoe groot is het afzetgebied?
We werken voor ondernemers in geheel Nederland. Daarnaast ondersteunen we Duitse ondernemers die inschrijven op een ‘Nederlandse’ Europese aanbesteding, bijvoorbeeld een Duits architectenbureau dat meedingt naar een grote ontwerpopdracht van een Nederlands Ministerie.

Hoe onderscheidt uw bedrijf zich van concurrenten?
We leveren een pakket aan competenties. Het winnen van een aanbesteding vergt immers de inzet van diverse competenties: commercieel inzicht, creativiteit, schriftelijke vaardigheden, kennis van aanbestedingen, kennis van aanbestedingsrecht en goed projectmanagement. Dit laatste om alle deadlines te halen. Deze competenties hebben we allemaal in huis. Ontbreekt er één competentie dan wordt het winnen van een aanbesteding lastig. We zijn hierin succesvol, bij een van onze klanten hebben we in 2017 bij 80% van de aanbestedingen (meer dan 20) de hoogste score gehaald op de ‘kwalitatieve’ beoordelingscriteria.

Wat doet uw bedrijf aan social media / internet?
We zijn vooral actief via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jacobspaul/

Hoe kijkt het bedrijf tegen de toekomst aan?
Positief! We denken dat er voor ondernemers veel verkoopkansen zijn bij de Nederlandse (semi)overheid. Er is veel schroom en er zijn ook veel vooroordelen over Europees aanbesteden. Maar de ene aanbesteding is de andere niet qua complexiteit en winkansen. De Nederlandse overheid koopt voor circa 70 miljard euro per jaar in. Heeft u een opdracht binnen dan is de overheid een stabiele en betrouwbare klant. Wist u overigens dat er voor niet Europese en ‘meervoudig’ onderhandse aanbestedingen ook wettelijke regels gelden? Ook hier liggen er meer mogelijkheden dan u wellicht denkt.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Tref-tendermanagement is te bereiken via www.treftm.nl, tref@treftm.nl en telefonisch op 06-37384605. Misschien treft u in 2018 bij een aanbesteding dan raak.