Armand Vliegen (Euroregio media en marketing)

Naam
Armand Vliegen eigenaar van GO Euroregio media en marketing.

Wie ben ik
Armand Vliegen (60) heeft zijn hele leven in dan wel met België gewerkt. Na een HBO opleiding op het terrein van toerisme en marketing en specialisatie tot en met NIMA-C, heeft hij als marketing manager bij dagblad De Limburger de stap gemaakt naar een eigen marketing en media bureau gevestigd in Nederland en België. In 2008 is het bedrijf Grenslandmedia verkocht en is hiervan afscheid genomen.

CV van het bedrijf?
Sedert 1992 is het bedrijf Euroregio media en marketing actief in Nederlands en Belgisch Limburg.
Het adviseren en begeleiden van ondernemers met het maken van stappen richting buurlanden is de kernactiviteit.

Waarom gestart
‘Vandaag de dag niet actief over de grens, dan morgen geen bestaansrecht meer!’ Van grenzeloos adverteren (GA) naar grenzeloos ondernemen (GO) is een logische stap. Het is mijn missie om bedrijven hiervan te overtuigen. Over de grens ligt een markt voor het oprapen. Na de verkoop van Grenslandmedia ben ik deze missie blijven uitdragen maar dan op half ritme, zoals dat zo mooi heet in België.

Het meest geleerd van
Mijn eigen vestiging in België, door je te vestigen aldaar leer je het meest. Van de bedrijven die soortgelijke stappen maken leer je evenzeer. Door een reeks van bedrijven hierbij te adviseren en te begeleiden en door 60 bedrijven te interviewen voor mijn boek leer je permanent.

Belangrijkste inspiratiebron
Andere grenzeloze ondernemers en bedrijven én voldoende vrije tijd, die je laat nadenken over de materie en die je tijd en ruimte geeft tot het raadplegen van literatuur. Dit, in combinatie met het grenzeloos netwerk zorgt voor alle inspiratie.

Klanten
Middels mijn presentaties, eigen netwerken, bijeenkomsten en externe meetings in beide Limburgen kom ik aan klanten. Door voldoende aandacht te schenken aan mijn bestaande klanten doe ik aan optimaal klantenbehoud.

Afzetgebied
De Euregio is mijn afzetgebied. Zuid-Limburg is de primaire doelgroep, maar Midden- en Noord-Limburg en ook Belgisch Limburg is een belangrijke markt.

Meest succesvolle dienst
De SIB regeling die inhoudt dat mijn advies door middel van subsidie volledig vergoed wordt aan grenzeloze starters of pioniers, die al bezig zijn over de grens maar er nog niet gevestigd zijn. Door de subsidie kost het ondernemersadvies niks, en dat klinkt voor ondernemers als muziek in de oren.

Laatste grootste investering.
Mijn nieuwe boek GO deel 2, bestaande uit 60 casus van grenzeloos ondernemen, is mijn laatste grootste investering, dit in combinatie met mijn recent seminar in het Mecc over het boek en dit item.

De toekomst
De toekomst ziet er zeer rooskleurig uit. Steeds meer bedrijven maken deze stap. Ik concentreer me op mijn vaste klanten en een zeer beperkt aantal nieuwe klanten. Mijn vrije tijd is me immers heilig, ook privé moet je voldoende grenzeloos ondernemen. Jerome van Zeijl van ZZIN zorgt voor opvang, ondersteuning en mogelijke opvolging. Zo is de toekomst gegarandeerd en verzekerd voor zoverre dat geregisseerd kan worden…

Verder nog iets kwijt
Wat ik verder nog kwijt wil is dat pragmatisme loont bij grenzeloos ondernemen. Door het te doen, leer je. Van fouten idem, maar je omzet en winst stijgt altijd. Als je in Zuid-Limburg zit, heb je in feite geen keuze. Geen woorden maar daden.

Tip voor andere ondernemers.
Neem je niks voor, maar doe het meteen, neem die stap over de grens, oriënteer je liever vandaag dan morgen. GO of te wel gaan met die banaan. Ik help graag een handje mee en het ministerie financiert dit ook nog helemaal in de beginfase. Kijk op Rvo en onder de SIB regeling en op mijn site. Beter vandaag dan morgen…

GO euro regio media en marketing
www.grenzeloosondernemen.eu

Armand Vliegen GO Euroregio media en marketing Maastricht en Hasselt.
Grenzeloos ondernemersadvies bureau op het terrein van grenzeloos ondernemersadvies.