Bedrijf in Beeld: Kabisa in Weert

CV van het bedrijf?
Kabisa B.V. Weert. Opgericht in 2006

Core-business van het bedrijf?
Kabisa is een IT bedrijf dat bedrijfskritische maatwerk-software-oplossingen maakt op het gebied van web, mobiel en integratie. We gebruiken hiervoor vernieuwende technieken waarmee we in Nederland marktleider zijn. Onze mensen zijn echte ambachtslieden met passie voor technologie en innovatie. We onderscheiden ons onder meer door een Agile projectaanpak waarbij co-creatie met de klant centraal staat.
Wij werken o.a. voor Philips, ASML, Yellowbrick en Jumbo. Van Seacon Logistics, Wuunder en Fatboy zijn we strategisch ontwikkelpartner. Daarnaast zijn we reseller en bedenker van dovetail.world, een SAAS oplossing om op een makkelijke manier bedrijfskritische koppelingen tussen applicaties te maken en te beheren.

Door wie wordt het bedrijf geleid?
Het bedrijf wordt geleid door de oprichters Ralph Deguelle en Harm de Laat.

 

Aantal medewerkers?
De groep binnen Kabisa (vestigingen Weert, Eindhoven en Amsterdam) is in totaal 40 mensen groot. Het grootste deel zit nu in Weert en Eindhoven. Het doel is om in de randstad dezelfde groei te realiseren, alleen sneller. Dat is goed mogelijk door alle ervaring die we hebben opgedaan. Wij streven naar een hechte cultuur van mensen in vaste dienst. Voor extra capaciteit maken wij gebruik van flexibele partners waarmee we al een lange relatie hebben en die aan ons kennisniveau voldoen.

Hoe komt het bedrijf aan zijn klanten?
Met veel klanten hebben we al een lange relatie. Vaak ontstaan nieuwe relaties door mond op mond reclame. Kabisa is toonaangevend in nieuwe technologieën om web of mobiele applicaties te ontwikkelen. Klanten die voorop willen lopen komen op die manier vaak bij Kabisa uit.  We delen veel kennis, zowel op conferenties, meetups als online. Ook publicaties over onze prestaties als beste werkgever van Nederland helpen ons aan naamsbekendheid. Het internet is dus een belangrijk kanaal voor ons.

Hoe groot is het afzetgebied?
Onze klanten komen voornamelijk uit Nederland. Tot nu toe zijn we nationaal georiënteerd. Onze kennis is gewild in heel Nederland met zwaartepunten in de Randstad en Brainport.

Wat is het meest succesvolle product/dienst van het bedrijf en waarom?
Onze kennis van de technologieën waarmee we web- en mobiele applicaties ontwikkelen. Ruby, Elixir, Java en de geavanceerde frontend Javascript technieken die nu erg in opkomst zijn. Verder wordt de functionaliteit van ons eigen open source framework Maji Mobile  www.majimobile.com gewaardeerd en steeds meer toegepast. Hiermee ontwikkel je in één keer een applicatie voor alle mobiele platforms én voor je desktop. Een echte groeimarkt is voor ons de inzet van Dovetail waarmee klanten zélf complexe integratievraagstukken kunnen oplossen.

Hoe onderscheidt uw bedrijf zich van concurrenten?
Klanten geven aan dat ze het in het begin opvallend vinden dat we écht transparant zijn in de vorm van samenwerken. We nemen verantwoordelijkheid en komen met andere ideeën die een klant niet altijd verwacht. Dat we specialisten zijn en software ontwikkeling echt als een ambacht zien voelt een klant vaak pas later. Dit gecombineerd met een hoge mate van innovatie en creativiteit maakt ons echte ‘Software Artisans”
Ook kunnen we na de oplevering van een project de software in beheer nemen door onze afdeling ‘Managed Services’. Hier komen development en operatie (devops) bij elkaar. Zo is continuïteit van de kritische applicaties vanuit de cloud gegarandeerd en kan de klant snel op veranderingen inspelen. Er zijn niet veel bedrijven in Nederland die weten hoe je dit met de nieuwste technologieën op een professionele manier kunt doen.

Wat doet uw bedrijf aan social media / internet?
Wij besteden veel aandacht aan onze website: www.kabisa.nl. Bloggen regelmatig  blog.kabisa.nl. Zijn actief op LinkedIn www.linkedin.com/company/1504365/
Twitter twitter.com/kabisaict  en Facebook [www.facebook.com/kabisaict/

Daarnaast faciliteren we de Nederlandse techblog TheGuild: www.theguild.nl

Hoe blijft uw bedrijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen?
Naast het organiseren van conferenties bezoeken we er ook veel. In ons DNA zit ook de interesse om continu nieuwe technieken en ontwikkelingen te spotten. Dat was destijds ook één van de redenen om Kabisa op te richten. Onze mensen nemen deel aan diverse ‘communities’ en dragen bij aan open source initiatieven.

Wat is de laatste grote investering geweest?
De groei en verhuizing in Amsterdam zijn substantiële investeringen. Daarnaast investeren wij opvallend veel in ontwikkeling van medewerkers. Dat valt erg op ten opzichte van collega IT bedrijven. Ook sociale activiteiten vinden we belangrijk. In juni zijn we met alle collega’s en partners een weekend in Lissabon geweest.
Wij zijn overtuigd dat dit toch de beste manier is. Goede medewerkers bepalen de slagkracht voor onze klanten.

Hoe kijkt het bedrijf tegen de toekomst aan?
In de IT is een nog grotere schaarste aan goede medewerkers voorspeld. De bedrijven die goede, enthousiaste medewerkers aan zich kunnen binden zijn de enige die kunnen groeien. Daarnaast gaat de technologische ontwikkeling erg snel. Hierdoor is het belangrijk om focus aan te brengen. De tijd dat iedereen alles kan in de IT is al lang voorbij. IT is bij uitstek het gebied waar het belangrijker is om snel nieuwe technieken eigen te maken, dan dat je een kunstje kent. Dit kun je alleen waarmaken als je echt weet waar je het over hebt en een vakman bent die de nodige creativiteit laat zien. Of zoals wij bij Kabisa zeggen: een Artisan bent.
De behoefte aan maatwerksoftware en vakmanschap blijft. Vaak ligt daar het innovatief vermogen van onze klanten om zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Een nieuwe dienst of proces te ontwikkelen dat nog niet bestaat.
Software blijft daarbij erg belangrijk.  Denk maar aan de ontwikkelingen van mobiele devices, IOT en blockchain.

Wilt u verder nog iets kwijt?
De technische ontwikkelingen in de maatschappij gaan snel. Denk hierbij aan de opkomst van de AI systemen. Deze worden nu al volop ingezet bij foto- of gezichtsherkenning en digitale assistenten zoals Siri en Alexa. Het is belangrijk dat techniek -waarvan software een belangrijk onderdeel is-  een vast onderdeel wordt in de opleidingen. Hierdoor verdwijnt het mysterieuze aspect rondom technologie waardoor iedereen de toekomst vol vertrouwen tegemoet kan zien.

Kabisa is te bereiken via www.kabisa.nl
en/of  www.facebook.com/kabisaict/