VR-studio (Heythuysen)

CV van het bedrijf? 
VR-studio is een eenmanszaak, begonnen op 1 mei 2011 in Heerlen. Sinds 1 maart 2016 zijn wij gevestigd aan de vlasstraat 4 in Heythuysen.

Core-business van het bedrijf?
-Hoogwaardige 3D visualisaties en animaties voor de bouw en product industrie;
-Interactieve (3D) apps en configurators voor de bouw en product industrie;
-VR / Augmented / Mixed reality omgevingen;
-Elearning omgevingen in combinatie met gamification.

Door wie wordt het bedrijf geleid?
Het bedrijf wordt geleid door Christian Wauben, een gepassioneerde 3D-er en innovator met een architectuur opleiding als achtergrond.

Christian Wauben

Aantal medewerkers 
Momenteel zijn er twee vaste medewerkers, Christian en Carlo, vanaf maart is er een uitbreiding met een flexibele medewerker, Jeremy.

Hoe komt het bedrijf aan zijn klanten?
Wij halen de meeste klanten uit netwerken binnen clubs als BNI en Jong Deurne. Daarnaast krijgen we ook veel klanten binnen via mond-tot-mond reclame en recurring customers.

Hoe groot is het afzetgebied? 
Wij opereren, dankzij de huidige technologie, wereldwijd . Een goed voorbeeld hiervan is dat we in het verleden diverse projecten in Curaçao hebben gevisualiseerd.

Wat is het meest succesvolle product/dienst van het bedrijf en waarom?
3D visualisatie voor vastgoed projecten is nu onze core-business, ik kom zelf uit de architectenwereld en mijn opdrachtgevers vinden het fijn om met iemand te werken die hun taal kent. Daarnaast mogen wij binnen de interactieve 3D / App / VR wereld nu ook een aantal mooie projecten realiseren. Dat zijn mooie kansen.

Hoe onderscheidt uw bedrijf zich van concurrenten?
Door onze architectonische, creatieve achtergrond kunnen wij probleemoplossend en vrijwel foutloos werken. Daarnaast hanteren wij betaalbare uurprijzen en werken we altijd met fixed prices, zodat onze klant precies weet wat alles gaat kosten. Tot slot hebben wij alle benodigde kennis direct in huis, ook voor de apps en games. Hiervoor programmeren we namelijk in C# i.c.m. php en mySQL databases en daardoor zijn we niet afhankelijk van derden en kunnen we snel leveren.

Wat doet uw bedrijf aan social media / internet?
Helaas doen we hier nog veel te weinig mee, maar in de toekomst gaan we hier meer op focussen, temeer omdat we merken dat zichtbaarheid heel belangrijk voor ons is.

Hoe blijft uw bedrijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen?
We bezoeken diverse innovatieve (3D en game) beurzen. Daarnaast zijn we geabonneerd op veel nieuwsbrieven en tijdschriften, waardoor we up-to-date blijven.

Wat is de laatste grote investering geweest?
De aanschaf van nieuwe software en hardware (8 nieuwe hardcore render pc’s). Daardoor beschikken we nu over onze eigen kleine renderfarm, waardoor we de meeste 3D visualisaties en animaties intern kunnen laten rekenen. Daarnaast heb ik sinds januari ook personeel in dienst en dat brengt uiteraard ook de nodige kosten met zich mee.

Hoe heeft uw bedrijf de crisis in de afgelopen jaren bestreden?
Door te blijven innoveren en de concurrentie voor te blijven. We ontwikkelen intern nieuwe concepten en zijn daarnaast voortdurend bezig ons te verbeteren, dat doen we door middel van webinars/tutorials, gegeven door meesters in het vak en verspreid over de hele wereld.

Hoe kijkt het bedrijf tegen de toekomst aan?
Wij kijken heel positief naar de toekomst, dankzij het steeds belangrijker en groter worden van het aandeel 3D in applicaties binnen onze samenleving. De Pokemon en Albert Heijn app heeft ons veel nieuwe business gebracht. Daarnaast is door het opkomend herstel in de bouwsector ook vanuit deze kant opeens veel meer toestroom en werk.

Wilt u verder nog iets kwijt?
We zijn bezig met een pitch event genaamd Battle of the Unicorns waar we in de halve finale zitten. We hebben namelijk een idee hoe we steden weer aantrekkelijk en leuk kunnen maken middels de techniek augmented reality in combinatie met gamification.

VR-studio is te bereiken via www.VR-studio.nl en/of VR-studio (op Facebook)