“Waar een leverancier zich in onze wereld nog écht in kan onderscheiden, is serviceniveau”

Onlangs hebben Drukkerij Econoom en drukpartnerszuid, met vestigingen in Beek, Meerssen en Maastricht, een tweetal nieuwe Production Print-machines in gebruik genomen. Na diverse gesprekken viel de keuze uiteindelijk voor Ricoh Document Center Zuid als nieuwe leverancier en partner op het gebied van print. “Met de nadruk op pártner”, aldus Raymond Scheepers, mede-eigenaar van Drukkerij Econoom en drukpartnerszuid.

“Vanzelfsprekend werken we in onze drukkerij alleen met topkwaliteit printers en oplossingen. Met de volumes die wij draaien is het simpelweg noodzaak om te werken met alleen de beste apparatuur om zo de kans op storingen tot het minimum te beperken. Dan kom je al gauw bij de geijkte merken uit. Waar een leverancier zich echter nog écht in kan onderscheiden, is serviceniveau. Mocht er dan toch een keer sprake zijn van een storing (het blijft techniek…), dan moet die storing zo spoedig mogelijk worden verholpen.  Ricoh Document Center Zuid begreep dat als geen ander en, mede op basis van haar intensieve partnership met internationale wereldspeler RICOH, kon Astrid Roebroeck-Pinckaers (directeur Ricoh Document Center Zuid) garanderen dat er bij een storing binnen 4 uur een monteur op locatie aanwezig is. Dat geeft vertrouwen en maakt dat je als ondernemer kunt focussen op je corebusiness”, aldus Raymond.

“Bij de keuze voor ons nieuwe printerpark hebben we rekening gehouden met het feit dat onze orderportefeuille de afgelopen jaren ieder jaar opnieuw is gegroeid en de verwachting is dat die lijn zich de komende jaren blijft doorzetten”,  vervolgt Frank Romans, mede-eigenaar van Drukkerij Econoom en drukpartnerszuid. “Met die groei, nu en in de nabije toekomst, is rekening gehouden bij de keuze van de nieuwe machines. In ons vak is daarnaast vernieuwing een absolute must. Je ziet dat producten gedifferentieerd raken, klanten kleinere oplages, (zeer) korte levertijden, nieuwe toepassingen en onderscheidende afwerkingen wensen. Denk bijvoorbeeld aan aparte papiersoorten zoals 400 grams papier dubbelzijdig gedrukt in kleine oplage en afwijkende (grote) formaten. Met onze nieuwe machines van RICOH is dit alles geen enkel probleem. De diverse nieuwe ingebouwde afwerkingsmogelijkheden zorgen tevens voor een efficiencyslag; bepaalde werkzaamheden waar tot voor kort onze medewerkers mee waren belast, worden nu volledig machinaal gedaan.”

“Met dit nieuwe partnership en met ons gloednieuwe machinepark zien we de groei die we hebben ingezet én nog voor ogen hebben, met vertrouwen tegemoet”, sluit Frank af. “De pro-actieve houding van Ricoh Document Center Zuid spreekt ons daarbij erg aan. Meedenken waar mogelijk, trends en ontwikkelingen in de gaten houden en delen; allemaal zaken die bijdragen aan datgene wat we iedere dag weer het liefste doen; onze klanten verrassen met topkwaliteit drukwerkproducten.”