Flexibility Zuid-Limburg gaat van start met vacature video’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, zo dacht ook Paul Bergs. De franchisedirecteur van Flexibility Zuid-Limburg start binnenkort, vanuit zijn kantoor in Beek, met het opnemen en actief promoten van vacature video’s. Mede door zijn jarenlange ervaring weet Paul dat het steeds moeilijker is om de juiste kandidaat te vinden. Daarom heeft het werving- en selectieproces een nieuwe aanpak nodig. Een aanpak die, zowel de werkzoekende als de klant, voorziet van een optimale dienstverlening.

Het idee voor de vacature video kwam voort uit de zoektocht naar een vernieuwende manier van recruitment om de interesse van werkzoekenden te wekken. “Er zijn nu veel nieuwe manieren om mensen te bereiken en daar moeten we optimaal gebruik van maken. Ook het recruitmentproces blijft niet vrij van vernieuwing en die proberen we altijd zo snel mogelijk te implementeren”, zo zegt Paul. “Met de technologie van tegenwoordig moeten we niet meer hopen op post & pray, maar kunnen we actief op zoek gaan naar die ene juiste kandidaat voor de vacature.”

Het is algemeen bekend dat de aandacht steeds meer verschuift richting video en social media. Dat blijkt niet alleen uit de toename van het aantal videouitingen van bijvoorbeeld grote bedrijven, maar ook in de toename van het aantal vloggers verspreid over verschillende kanalen. Het kanaal Youtube, waar het hele concept draait om het plaatsen, streamen en bekijken van video’s, was eerder nog nooit zo populair onder generatie Y & Z.

Bij het opzetten van een nieuwe vacature werkt Flexibility Zuid-Limburg altijd met een recruitmentplan. Paul vindt dit een fijne manier van werken. “Aan de hand van het recruitmentplan hebben we snel helder naar welke persoon we op zoek zijn. Zodra dit profiel is opgesteld kijken we naar het beste kanaal om die persoon te bereiken. Met het inzetten van de nieuwe vacature video spreken we een nieuw publiek aan en maken we de lijnen van communicatie een stuk korter. Nieuwe technieken zijn beschikbaar en wij maken hier graag gebruik van.”

Over Flexibility Zuid-Limburg
Onze werkwijze kenmerkt zich door onze oprechte interesse in mensen. We willen antwoorden vinden op vragen als: Wat zijn je talenten? En wat zoek je in een baan? Wij helpen daar waar nodig, bijvoorbeeld bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Daarnaast ontzorgen wij de werkgever bij het vinden van de best passende kandidaat. De ‘klik’ waar je naar op zoekt bent is vaak moeilijk te vinden in een cv. Daarom gaan wij graag het gesprek aan en willen wij alles leren over de onderneming en de cultuur. Zo vinden wij de perfecte match!

Wil jij ook onze vacaturevideo’s bekijken? Bezoek dan onze website