In het kader van het project Bruggen Bouwen, dat op 24 oktober de zakelijke grenzen tussen Belgisch en Nederlands Limburg moet wegblazen, brengen we de komende 8 edities telkens een portret van een Belgische of Nederlandse ondernemer die succesvol zaken doet bij de buren. We steken van wal met Bob Joosten van Wessem, een logistieke dienstverlener uit Nederland, die al sinds jaar en dag een uitvalsbasis heeft in Lanaken.

Bob Joosten van logistiek dienstverlener Wessem Port Services Group is al jaren een overtuigd bruggenbouwer. Al ruim 20 jaar heeft het bedrijf uit het Nederlandse Wessem van de algemeen directeur zijn vaste stek in België, meer bepaald in Lanaken. Het doet er zaken met gevestigde waardes zoals Sappi, steenen betonfabrieken, Meers, Wynands Bulk Care en Gobo. „Als je in een ander land wil groeien, werk dan samen met lokale ondernemers”, tipt Joosten. Wessem Port Services – goed voor jaarlijks 25 miljoen euro omzet – is actief in met name in de chemische industrie, de (wegen) bouw, papierindustrie, recycling, de keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche.

De groep met 100 werknemers heeft zich ontwikkeld tot een grensverleggende logistieke dienstverlener en is de thuishaven voor vele gerenommeerde kleinen grootschalige bedrijven in de directe regio en ver daarbuiten. Wessem is als Euregionale aanbieder van havenfaciliteiten erg geschikt om een rechtstreekse aansluiting met de kade aan het Albertkanaal te realiseren. In België is het bedrijf vooral actief in Lanaken, Nederland is dat in Maastricht, Stein en Wessem zelf. „Volgend jaar vieren wij ons 50-jarig bestaan”, verduidelijkt Joosten. “Vanuit Wessem zijn we gegroeid en al 22 jaar hebben we de vestiging in Lanaken. België is goed voor 15% procent van de omzet. Wij willen ons bedrijf verder uitbouwen.” We mogen dan wel buren zijn, toch bestaan er grote verschillen. „We mogen dan ook wel in Europa werken, maar verenigd is het nog niet.

In Duitsland bedraagt het maximale gewicht 40 ton op de weg, in België 45 en in Nederland 50. En dan heb ik het nog niet over de vele invoerbewijzen, vervoer afvalstoffen … Europa heeft nog een lange weg af te leggen”, zucht Joosten. Joosten besluit: „Werk met lokale ondernemers. Dat gaat het snelste. Zij zijn bekend in de streek en weten waar ze moeten zijn. Je moet echt niet proberen daar het wiel opnieuw uit te vinden.”

Bob Joosten heeft 2 gouden tips voor iedereen die overweegt om over de grenzen business te doen. “In de eerste plaats is open communicatie heel belangrijk. Er zijn cultuurverschillen, waardoor er misverstanden kunnen ontstaan over de verwachtingen. Daarom is het goed om vooraf alle details tot in de puntjes duidelijk te maken.” Tip 2: “Werk als buitenlands bedrijf steeds met lokale partners. Zij zijn bekend in de streek, en weten perfect waar je naartoe moet om problemen snel aan te pakken. Het heeft geen zin om het wiel opnieuw uit te vinden.”

Wessem stelt zo’n 100 mensen tewerk en haalt een omzet van 25 miljoen euro.