De AVG stelt gepaste organisatorische en technische maatregelen voor de bescherming van persoonsgegevens als een vereiste.

Het gebruik van versleutelde schijven en usb-sticks is een duidelijk voorbeeld van een technische maatregel voor de gegevensbescherming. Bij verlies of diefstal van een versleuteld opslagmedium is de kans dat er persoonsgegevens, of bedrijfsgegevens, door onbevoegden gelezen kunnen worden niet meer aanwezig.

StoreSecure biedt verschillende oplossingen voor versleutelde USB-sticks en schijven. Voor de AVG-proof opslag van persoonsgegevens bieden wij gecertificeerde USB sticks en harde schijven aan. De gecertificeerde oplossingen zijn beoordeeld op hun functioneren, bij deze certificeringen worden producten onafhankelijk onderzocht en getest op hun functioneren.

Zo zijn bijvoorbeeld de datAshur Pro2 USB sticks gecertificeerd door de AIVD gebruik voor Departementaal Vertrouwelijke gegevens binnen de overheid. De DataLocker schijven en USB-sticks bieden de mogelijkheid voor uitgebreid beheer op afstand, onmisbaar bij inzet van meerdere schijven en sticks.

Met gecertificeerde oplossingen kun je richting de Autoriteit Persoonsgegevens dan ook onderbouwd aangeven dat er geen sprake hoeft te zijn van een datalek.

Onze data-opslag oplossingen bieden:

  • zichtbare veiligheid;
  • eenvoudig in het gebruik;
  • gecertificeerde encryptie;
  • mogelijkheid tot personalisatie/opdruk van logo en dergelijke.

Externe harde schijven worden ook vaak als backupschijf gebruikt. Met een beveiligde harde schijf zijn de persoonsgegevens en bedrijfsgegevens in uw backup direct versleuteld.

StoreSecure biedt verder online, versleutelde backup-oplossingen aan voor pc’s, laptops, Macs, virtuele en fysieke servers en cloud-oplossingen.

De belangrijkste kenmerken van deze online backup:

  • versleutelde opslag van uw backupdata;
  • opslag in Europese datacentra;
  • voorzien van anti-malware protectie;
  • voorkom en herstel van dataverlies.

Bekijk en bestel nu AVG-proof externe opslag