Handelscentrum Bergerweg eerste in regio met een open source glasvezelnet (persbericht)

img_3837

De eerste fase van de reconstructie van Handelscentrum Bergerweg in Sittard is op vrijdag 30 september officieel afgerond. Wethouder Pieter Meekels (economische zaken) en voorzitter Yvonne Salvino van BSG (Bedrijven Sittard- Geleen) onthulden een nieuw bord dat aan de invalswegen van Handelscentrum Bergerweg staat.

.
De werkzaamheden aan de Industriestaat zijn gestart in april jl. Er zijn onder andere nieuwe fietspaden, troittoirs en groenstroken gemaakt. Ook is de asfaltlaag vernieuwd. De bedrijven zelf hebben ook de handen uit de mouwen gestoken en op veel plekken de inritten verbeterd. ,,Handelscentrum Bergerweg is nu echt een mooi bedrijventerrein. Zowel letterlijk
als figuurlijk. Want de afgelopen tijd hebbend de ondernemers zelf ook op een fantastische manier samengewerkt om van het gebied iets moois te maken.

.
De reconstructie, die ook tot geleid heeft tot een veiliger kruispunt Arendstraat/Havikstraat, heeft ruim zes ton gekost. ,,Op deze manier investeren we als gemeente in het MKB, dat naast de grote bedrijven een belangrijke economische factor is in onze regio,” zei wethouder Pieter Meekels bij de opening.

.
Bij de reconstructie zijn mantelbuizen in de grond gelegd waar glasvezelkabel in komt. Handelscentrum Bergerweg is het eerste bedrijventerrein in de regio met een open source glasvezelnetwerk onder de naam Fore Limburg. De eerste tien deelnemers zijn al
gecontracteerd en hebben vanaf medio november een glasvezelverbinding. Naar verwachting wordt voor het eind van dit jaar op nog 2 of 3 terreinen in de gemeente dit open source netwerk aangelegd. De kosten zijn, ongeacht het terrein waarop de ondernemer zit, even hoog.

.
Na de officiële opening vonden bij acht verschillende bedrijven mini-kennisworkshops plaats, opgezet door SLIMhuis.
Nog dit jaar wordt aanbesteding van de tweede fase van de faceliftverwacht. Deze heeft betrekking op de Handelstraat, Economiestraat en de Nijverheidsstraat.