Intern ondernemerschap is één van de belangrijkste ingrediënten van een succesvolle organisatie

Intern ondernemerschap (of intrapreneurship) gaat over lef, over onderzoeken, over vrijheid, verantwoordelijkheid en actie. Intern ondernemerschap helpt een organisatie in het ontwikkelen van zelfsturende teams, het snel kunnen reageren op de constant veranderende vraag van consumenten en het verbeteren van kwaliteit. Maar ook met het ontwikkelen van nieuwe producten of kostenreductie. Het triggert innovatie en het brengt energie en plezier terug in een organisatie.  Allemaal belangrijke redenen voor organisaties om te werken aan intern ondernemerschap.

Intern ondernemerschap brengt de organisatie verbeteringen die uit de organisatie zelf komen. Ze kunnen voor de hand liggen of juist helemaal out of the box zijn. Er is ruimte voor bijna elk vraagstuk. Het gaat er om dat iedereen in de organisatie stil staat bij twee zeer eenvoudige vragen: wat hoor je dag in en uit van je klanten en wat kun je doen om hun leven gemakkelijker te maken? Wanneer medewerkers worden aangemoedigd en gemotiveerd om hun beste ideëen ook in de praktijk te brengen, kunnen ze voortdurend klanten tevreden stellen met nieuwe en betere producten en diensten.

ZuidLink helpt organisaties met het ontwikkelen van intern ondernemerschap. Uw kernteam van interne ondernemers genereert een groot aantal, relatief kleine, incrementele veranderingen. Het zijn de ‘kleine dingen’ die een belangrijke verbetering in uw organisatie veroorzaken en in haar inkomsten. Het zijn de medewerkers die op deze manier de strategie ook in de praktijk waarmaken. Onze aanpak is overzichtelijk, makkelijker te implementeren in een grote organisatie en de resultaten zijn goed te testen.

Wie is ZuidLink?

Wij zijn gefascineerd door ondernemerschap. We zien het overal om ons heen. We zien het bij kleine en grote ondernemingen. We zien het succesvol en minder succesvol. Wat zou het mooi zijn… ondernemende teams zijn namelijk bewezen succesvoller en effectiever. Het legt de kracht in de handen van medewerkers en maakt hen succesvol.  Daarmee wordt uw organisatie succesvoller en uw medewerkers zelfsturend. Wilt u weten hoe wij dat doen? Neem contact met ons op en vraag naar onze gratis introductie. www.zuidlink.nl of info@zuidlink.nl