ISDN stopt– wat betekent dit nu precies voor uw organisatie?

Maakt u voor uw vaste telefonie gebruik van een ISDN1/2- of meervoudige PSTN-lijn? Dan is het goed om te weten dat deze lijnen per 1 september 2019 niet meer beschikbaar zijn. Wat zijn de gevolgen hiervan en wat betekent dit nu eigenlijk voor úw organisatie? In dit artikel leggen wij het u uit.

Waarom stopt ISDN eigenlijk?

Door de opmars van IP-telefonie (VoIP) is het aantal gebruikers van ISDN en PSTN de laatste jaren sterk afgenomen. Daarop heeft aanbieder KPN besloten de dienstverlening voor deze traditionele telefonienetwerken per 1 september volgend jaar te beëindigen. Op dit moment worden er al geen nieuwe lijnen meer geleverd.

Toch zijn er nog genoeg organisaties die gebruikmaken van deze traditionele lijnen – voor hun telefonie en/of hun pin- en alarmsysteem. Mogelijk bent u er een van. Daarom is het goed om te weten wat deze deze uitfasering voor uw organisatie precies betekent.

ISDN1/2 stopt, ISDN15/20/30 níét

“Tot 1 september volgend jaar kunt u rustig blijven bellen over uw ISDN1/2- of meervoudige PSTN-lijn. De service en de kwaliteit blijven namelijk tot deze datum gegarandeerd. Er is dus absoluut geen reden tot paniek, zoals verschillende andere aanbieders u doen geloven”, stelt relatiebeheerder Rachelle Miesen klanten gerust.

“De enkelvoudige PSTN-lijnen worden gemoderniseerd en kunt u hoe dan ook blijven gebruiken. Ook de ISDN15/20/30-lijnen blijven tot minstens 1 januari 2021 beschikbaar. Als u dus ergens gelezen heeft dat ISDN er op 1 september 2019 volledig mee ophoudt, klopt dat niet helemáál”, gaat ze verder. “Welke ISDN-aansluiting u heeft, ziet u (meestal) op uw factuur. Twijfelt u? Neem dan gerust met ons contact op.”

Wacht niet te lang met overstappen

Voor u als gebruiker van ISDN1/2 of meervoudige PSTN is het zaak om niet te lang te wachten. Ons advies is om u nu al gaan te oriënteren op een toekomstvast alternatief, om zo  de bereikbaarheid van uw organisatie te blijven garanderen. Ook als ISDN15/20/30-klant doet u  er goed aan om alvast de alternatieven te verkennen, want óók deze ISDN-lijnen met hoge capaciteit verdwijnen op termijn.

Informatie en advies om op te bouwen

Bij Kreuze informeren en begeleiden we u graag bij een upgrade naar een moderne telefonieoplossing, zoals VoIP.

Wilt u – als bestaande of als nieuwe klant van Kreuze – graag geïnformeerd worden over uw persoonlijke situatie? Meer over ISDN, toekomstvaste alternatieven en de voordelen hiervan vindt u terug op onze speciale informatiepagina. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.