Ivengi (Maastricht/Eindhoven) bestaat 15 jaar

Ivo Maas en Guido Wintjens startten het bedrijf ooit aan de keukentafel en zijn inmiddels uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke software en internetbureau van Limburg, met vestigingen in Maastricht en Eindhoven. Met 35 medewerkers zijn ze niet alleen actief op de Limburgse maar ook nationale ICT-markt. Voor Ivo en Guido is het motto ‘samen is beter’, succes zit namelijk in de combinatie van mens en techniek.

Succesvolle projecten
Waar Ivengi ooit begon met het ontwikkelen van websites voor organisaties, is de focus inmiddels verschoven naar totale digitale oplossingen in de breedste zin van het woord. Het leven efficiënter en leuker maken, door complexe systemen gebruikersvriendelijk en inzichtelijk te maken. Enkele voorbeeldprojecten van Ivengi zijn het volgen van alle bussen in Nederland op basis van GPS-posities en het effectiever maken van busritten. Het samenvoegen van duizenden hotelkamers, vluchten en huurauto’s, zodat ze tegelijk online geboekt kunnen worden. Het doorzoeken van wetteksten middels een complexe zoekmachine. Diverse mobiele apps voor onder andere zorginstellingen.

Toekomst
Volgens het bedrijf zullen we de komende jaren veel veranderingen gaan zien in hoe we met elkaar omgaan. Hierin gaan onderwerpen en technieken zoals Big Data, Datavisualisatie, Smart City, Smart Mobility, Sensoren, Internet of Things en Internet of Everything, 3D printing en Blockchain een rol spelen. Ook hier wil het bedrijf weer een leidende rol gaan spelen.