Kreuze realiseert CO2 reductie van 2251 kg

De samenwerking tussen Kreuze en Weelec voor het duurzaam verwerken van E-waste door Weelec heeft geleid tot een CO2-emissiereductie van 2.251 kg over het jaar 2015.  Deze emissiereductie is gelijk aan de zuiverende waarde van 104 bomen op jaarbasis. Een resultaat om trots op te zijn!

Elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, dient op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze te worden afgevoerd. Kreuze heeft daarin een wettelijke – maar ook een morele verplichting. Wij zijn zeer begaan met het milieu en willen de CO2 uitstoot zoveel mogelijk minimaliseren en duurzaamheid stimuleren. In dit kader bieden wij aan om het elektronische afval dat ontstaat bij demontage, denk aan servers en  vaste telefonie apparatuur, maar ook aan mobiele devices,  gratis af te voeren. **

Kreuze heeft een samenwerkingsverband afgesloten met Weelec. Zie ook: http://weelec.nl/. Weelec is gespecialiseerd om e-waste op een duurzame, verantwoorde en transparante manier te verwerken. Zo levert dit een positieve bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstelling van Kreuze. In het handmatige sorteerproces wordt werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, op deze manier biedt dit proces werkgelegenheid en social return. Tevens levert dit proces hoogwaardige kwaliteit secundaire grondstoffen op. Een win-win situatie dus.