Afvalcontainers. Bijna alle bedrijven in industrie of horeca hebben er wel een of meerdere buiten op het terrein staan. Een keer per week komt het afvalbedrijf de containers leegmaken, maar zijn ze dan ook schoon?

“Nee,” zegt Nizar Ben Fredj uit Sittard. “Als de afvalcontainer wordt leeggemaakt blijft er altijd restafval over in de container. Na verloop van tijd ontstaat er een dikke laag op de bodem of wanden van de container en zeker met warm weer zorgt dat voor stankoverlast.” De 35-jarige ondernemer is met zijn bedrijf Limcon in een markt gestapt die grote afvalbedrijven laten liggen. Met de speciaal gebouwde Eco Container Cleaner reinigt Nizar op een milieuvriendelijke manier afvalcontainers, waarbij geen water verspild wordt, geen afvalwater in het grondwater terecht komt of op het terrein waar de container staat.

Het systeem is uniek en nog het beste te vergelijken met een afwasmachine. De afvalcontainer wordt in de Eco Container Cleaner geplaatst en daar wordt de container gereinigd. Het afvalwater blijft in de bus en om containers te reinigen is slechts een fractie water nodig in vergelijking met andre methodes.

Nizar: “Er zijn meer bedrijven die containers schoon maken, maar die spuiten de container op het terrein bij het bedrijf onder hoge druk schoon. Hierbij wordt gemiddeld bij een grote container 150 liter water verbruikt. Voor één container! Met het Eco Container systeem is een watertank van 500 liter voldoende om een hele dag containers schoon te maken. Het voordeel is ook dat er geen restafval achter blijft op het terrein, want alles blijft in de bus.”

Volgens de ondernemer is zijn systeem uniek doordat niet alleen het schoonmaken milieu-vriendelijk gebeurt, maar ook door de elektro-motor die de installatie aandrijft. “Dit gebeurt normaal met installaties die aangedreven worden door een dieselmotor. De installatie van Eco Container Cleaner wordt aangedreven door een elektromotor, zodat er geen schadelijke uitstoot is voor het milieu.”

Inmiddels werkt Nizar door heel Limburg en niet alleen voor bedrijven. In een aantal gemeenten worden al de containers van particulieren door Limcon gereinigd, op de dag dat ze ook worden leeggemaakt. Limcon werkt met aantrekkelijke abonnementen, waarbij de klant kan kiezen hoe vaak per jaar de container wordt schoongemaakt.

 

Limcon

Fischerpad 103

046-8885727

www.limcon.nl

info@limcon.nl