Loven Trucks start eind van dit jaar met een nieuwe vestiging in Eschweiler Duitsland. Het gaat om een moderne uitvalsbasis, waar trucks en trailers worden verkocht, onderhouden en gekeurd. “We zijn een totaalaanbieder op het gebied van transport en logistiek”, vertelt directeur Leo Loven.

Loven Trucks bestaat sinds 1920 en viert binnenkort het honderdjarig bestaan. Inmiddels staat de vierde generatie, te weten Stephanie (24) en Eliane (27), in de startblokken om het stokje van vader Leo Loven over te nemen. Van een kleine smidse tot een bloeiende onderneming. Dát is het verhaal van Loven, een bedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een totaalaanbieder van alles wat met vrachtwagens heeft te maken. Leo Loven: “Het gaat om producten van luttele grammen tot en met reusachtige trucks die vele tonnen wegen.”

Loven staat in de regio vooral bekend als dealer van DAFtrucks in Heerlen en Helmond. Maar er is meer, want het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een totaalaanbieder van trucks en trailers. Een grote speler in de Euregio met in totaal 150 medewerkers. Inmiddels heeft het bedrijf in Hoensbroek niet alleen een officieel dealerschap van DAF-trucks, maar doet het ook onderhoud van diverse truck- en trailermerken, belettering en past voertuigen precies aan op de wensen van de klant. Hiernaast heeft het bedrijf in Hoensbroek vanaf 1964 een groothandel (GTO ofwel Groothandel Truck Onderdelen). Sinds 2015 heeft Loven tevens een vestiging in Düren. En daar komt dus nu een totaal nieuwe uitvalsbasis in Eschweiler in Duitsland bij.

Euregionaal totaalconcept

Eschweiler ligt vijftig kilometer van Heerlen en is makkelijk te bereiken via de A4 richting Aken en Keulen. Loven werft voor de nieuwe vestiging ook graag medewerkers in Nederland die in de grensstreek wonen. “Technische mensen, zoals monteurs, nodig ik van harte uit om te solliciteren”, zegt Leo Loven. “Ons bedrijf is innovatief en heeft mensen met twee rechterhanden veel te bieden. Onze nieuwbouw zal in november 2018 klaar zijn en vanaf begin 2019 operationeel.” In totaal komen in Eschweiler negen werkpoorten te staan, waarvan er twee verhuurd zijn aan de Duitse keuringsdienst Dekra, vergelijkbaar met de Nederlandse RDW. “We willen ons graag verder ontwikkelen in de Euregio, want daar liggen kansen”, legt Stephanie Loven uit. “Ook in Eschweiler komt een totaalconcept op het gebied van trucks en trailers. Naast de werkplaats komt er een Loven magazijn dat is voorzien van truck- en traileronderdelen. Bovenop het magazijn worden kantoren gebouwd die we gaan verhuren. In totaal is er 2,5 hectare terrein waarop onder meer plaats is voor 250 gebruikte trucks van drie jaar of ouder. Ik nodig graag iedereen met interesse in trucks en trailers uit om aan het eind van het jaar een kijkje te komen nemen in onze mooie nieuwe vestiging in Duitsland.”

www.loven.nl