Maak je zaak (in Sittard): Heb jij het winnende idee?

Heb jij hét winkelconcept voor de toekomst bedacht? Of droom je altijd al van een eigen zaak? Grijp dan nu deze kans en doe mee aan ‘Maak je zaak’. Een driedelige competitie waarbij een team van professionals helpt bij het opstellen van een eigen businessplan, zoekt naar een geschikte locatie en adviseert over de benodigde financieringen. Een lokaal netwerk van bestaande partijen slaan de handen in elkaar om jou optimaal te begeleiden. ‘Maak je zaak’ biedt jou de kans je droomconcept werkelijkheid te laten worden!

Maak je zaak_flyer-front5

‘Maak je zaak’ is een unieke competitie waarbij wereldwijde concepten als inspiratiebron dienen voor échte winkels in het centrum van Sittard. Inspelend op een snel-veranderend winkelgebied, waar traditionele winkel- en horecaformules niet meer voldoende zijn, is er een samenwerking ontstaan van lokale partijen die de ondernemer bij de hand neemt en begeleidt van idee tot winkelopening aan toe. De samenwerkende partijen, bestaande uit Gemeente Sittard-Geleen, Rabobank Westelijke Mijnstreek, Phidias Community Cooking, SLIMhuis, Streetwise en Centrummanagement Sittard, hebben ieder hun eigen kernkwaliteiten die bijdragen in de begeleiding van potentiële ondernemers naar het starten van een eigen zaak. Door de krachten van deze partijen te bundelen ontstaat er een keten van professionals die de ondernemers van A tot Z begeleiden.

Store, Build, Start

1. Store your idea
De wereldwijde prijsvraag ‘Store your idea’ gaat op zoek naar de meest originele ideeën voor winkelconcepten. Iedereen kan de meest gekke, creatieve of unieke concepten indienen om vervolgens kans te maken op geldprijzen tot €1000,-. Heb je een uniek idee, maar geen tijd voor de uitvoering? Phidias helpt bij het zoeken naar een geschikte partner.

Meedoen? Ga naar www.phidias-cooking.pro en stuur je conceptidee in vóór 16 mei.

2. Build your idea
De prijsvraag ‘Build your idea’ gaat op zoek naar het beste businessplan voor een zaak in het centrum van Sittard. Waar bij de eerste prijsvraag ‘Store your idea’ alles kan en alles mag, wordt bij de tweede prijsvraag gelet op de haalbaarheid van het concept. Bestaat het concept over drie jaar nog? Is het financieel haalbaar? Past het in het centrum van Sittard? SLIMhuis selecteert de beste deelnemers met de meest vernieuwende en haalbare concepten. Deze ondernemers krijgen vervolgens een geheel persoonlijk begeleidingstraject aangeboden waarbij ze samen met SLIMhuis het concept omvormen in een businessplan.

Op maandag 7 maart tijdens het event ‘Jij en je zaak’ gaat de prijsvraag ‘Build your idea’ van start. Potentiële ondernemers krijgen hier de kans om kennis te maken met de competitie ‘Maak je zaak’ en het bijbehorende team van professionals. Het event is gratis toegankelijk en vindt plaats bij Rabobank Westelijke Mijnstreek in Sittard. Tijdens de tweede editie van ‘Jij en je zaak’ op 30 mei worden de winnaars van de prijsvraag ‘Store your idea’ bekendgemaakt en pitchen de geselecteerde ondernemers van de prijsvraag ‘Build your idea’ hun businessplan voor een jury bestaande uit Gemeente Sittard-Geleen, SLIMhuis, Streetwise, Centrummanagement Sittard en Rabobank Westelijke Mijnstreek. De ondernemer met het meest vernieuwende, maar tegelijkertijd ook haalbare businessplan wint een startersbedrag van €5000,- voor de opening van zijn eigen zaak!

 

Meedoen? Ga naar www.cmsittard.nl/maakjezaak en meld je aan vóór 16 mei.

3. Start your idea
De ondernemer die zijn conceptidee tot beste businessplan weet om te vormen, wint niet alleen een heerlijk startersbedrag, maar wordt ook volledig begeleidt door Streetwise tot de winkelopening aan toe. Om van businessplan tot fysieke winkel te komen, moeten nog een flink aantal stappen genomen worden. Wat is een geschikte locatie voor mijn zaak? Hoe kom ik aan de benodigde financiering? Streetwise helpt niet alleen de winnaar, maar ook de overige geselecteerde ondernemers het droomconcept te verwezenlijken. Resultaat: opening van een zaak in centrum Sittard!