Metamorfose voor Panningse fabriekshal van WP Haton

De oude fabriekshal van bakkerijmachinebouwer WP Haton te Panningen zal de komende maanden een volledige metamorfose ondergaan. In samenwerking met Phidias als conceptontwikkelaar, YEPP als architect en Bright Buildings als bouwer, ontstaat een vernieuwend kantoorconcept waarbij “het nieuwe werken” als leidraad is toegepast.

Open, transparant en ‘groen’

In het ontwerp steekt een hogere glazen volume uit boven de rest van het pand, die dient als vergadercentrum en sociale ontmoetingsruimte. Na een enquête onder de medewerkers is hun input meegenomen in het architectonisch concept, waarin de nadruk ligt op openheid, licht en transparantie.

Binnenkort zullen de medewerkers vanuit diverse werkplekken uitkijken op een binnentuin. Met de toevoeging van een nieuw sheddak wordt de hoge centrale hal voorzien van een grote hoeveelheid aan daglicht.

Daglichtspecialist voor uitvoering van ‘het nieuwe werken’

Het Heerlense familiebedrijf Bright Buildings begon voor de zomer met de transformatie en zal haar werkzaamheden kort voor de jaarwisseling afronden.  Het design & bouwbedrijf is daglichtspecialist en creëert bedrijfsruimten met een open en transparant karakter. Dankzij daglicht voelen medewerkers zich fitter en energieker en presteren ze beter.

www.brightbuildings.eu