Het ideale eindexamenkado: de cursus ‘Ook uw kind kan koken’

De eindexamens staan weer voor de deur. Voor veel jongeren het moment waarop ze het ouderlijk huis verlaten. Om ze goed voorbereid op kamers te laten gaan, is de kookcursus ‘Ook uw kind kan koken’ het ideale afstudeerkado. Snelle inschrijvers profiteren nu van de vroegboekkorting!

Voor de eindexamenstudenten van middelbare scholen is de periode van grote stress alweer aangebroken: het Centraal Schriftelijk. Voor velen wel het moment dat ze het ouderlijk nest gaan verlaten. “Veel jongeren kunnen tegenwoordig niet of nauwelijks koken. Dat is geen probleem zolang je thuis woont, maar als je eenmaal het huis verlaat is het toch wel handig als je kunt koken”, zegt Jan van den Bongard van Kookstudio van den Bongard in Landgraaf, een begrip in Zuid-Limburg.

Speciaal voor de groep studenten die op kamers gaat wordt in de komende maanden de cursus ‘Ook uw kind kan koken’ gegeven. “Vrienden en familie kunnen deze cursus cadeau geven aan de zojuist afgestudeerde leerling. Niet alleen een leuk cadeau, ook nuttig want iedere student moet op zijn minst kunnen budgetkoken”, zegt Danielle Timmers, die samen met haar vader de zaak runt. “Zelf eten koken is uiteindelijk goedkoper, gezonder en veel leuker dan constant kant-en-klaar of afhaalmaaltijden halen. Maar het is alleen leuk als je de basisbeginselen van het koken onder de knie hebt.”

Paar euro
De cursus bestaat uit een paar lessen waarin de cursist alle basisprincipes wordt bijgebracht. Jan: “Koken is hartstikke leuk en ontspannend. Ik hoop dit over te kunnen brengen op een nieuwe generatie. En wat is er nou leuker voor een student als hij voor een paar euro een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd op tafel kan zetten?”.

jan en dan 1

Overigens kunnen alle ouders die hun kroost keukenvaardigheden bij willen brengen, zich melden. “Het is een ideaal kado bij afstuderen. Maar we hebben in het verleden veel vaker ouders geholpen om hun kinderen zelfstandig eten te laten kunnen koken. En sommige ouders vinden het ook wel prettig als de kinderen een keer voor hun koken, in plaats van andersom. Nou dan zijn ze van harte welkom!”, lacht Danielle.

Voor meer informatie over de cursus, die zowel in juni als augustus gegeven wordt, kijk op http://www.kookstudiovdbongard.nl/nieuws/.