Regio Heerlen klaar voor Parkstad Culinair

Sterrenrestaurant Cucina del Mondo, Villa de Proosdij, Winselerhof met restaurant Pirandello, BAM – Brood en meer!, Grieks Restaurant Akropolis, Smaak & Vermaak en De Beerkompanie. Deze zeven toonaangevende restaurants bundelen hun krachten tijdens het vierdaagse evenement Parkstad Culinair, dat op 7 september van start gaat op het Pancratiusplein in Heerlen.

Vier dagen lang – van donderdag tot en met zondag – bruist het bekendste plein van de ‘hoofdstad van de regio Parkstad’ van de culinaire activiteiten. De zeven restaurants presenteren hun culinaire kunsten rondom een sfeervolle transparante overkapping, zodat het publiek vier dagen lang kan genieten, maar ook netwerken.

,,Parkstad Culinair is wat mij betreft één groot laagdrempelig feest, waar je heerlijk bourgondisch geniet in een sfeervolle ambiance”, zegt voorzitter Mark Meijer van de Stichting Parkstad Culinair. ,,Daarnaast is het een evenement dat Parkstad nóg breder op de kaart zet als dynamische regio die volop in ontwikkeling is, zeker ook op culinair gebied.”

Het evenement past helemaal bij de ambities van Heerlen om verder uit te groeien tot een hippe, creatieve stad waar jonge, gedreven mensen alle mogelijkheden hebben”, aldus Meijer. ,,Mensen onderschatten soms hoeveel leuke restaurants Parkstad eigenlijk heeft. Vaak denken ze ook dat de betere zaken te duur of te chic te zijn, maar als ze eenmaal hebben kunnen proeven, wordt dit beeld vanzelf bijgesteld.”

Verspreid over vier dagen worden rond de tienduizend bezoekers verwacht. Het merendeel van hen is tussen de 25 en 60 jaar. ,,Een hele leuke mix van allerlei soorten mensen, variërend van vertegenwoordigers uit de culturele sector en het bedrijfsleven, tot hippe jonge gasten die van een gin-tonic komen genieten.”

Een deel van de opbrengst gaat naar het onderzoek ‘Voeding en Kanker’, dat wordt uitgevoerd door Zuyderland Medisch Centrum. Lees hierover meer op de website van Parkstad Culinair http://parkstadculinair.nl/.