Smeets Autogroep voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot Erkend Duurzaam

Smeets Autogroep is op 25 juli jl. voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot officieel Erkend Duurzaam autobedrijf en Erkend Duurzaam schadeherstelbedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Smeets Autogroep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Smeets Autogroep heeft de Erkend Duurzaam erkenning sinds december 2011.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Smeets Autogroep een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en brandstof besparende banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen, overige afvalstoffen en onbruikbare materialen. We maken gebruik van groene stroom en gaan zuinig om met energie, onder andere door te investeren in duurzame verlichting”.

Ook als werkgever heeft Smeets Autogroep zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en het bieden van toekomstperspectieven. Buiten het bedrijf neemt Smeets Autogroep zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door projecten voor kansarmen kinderen te sponsoren en door deel te nemen aan diverse projecten op zowel cultureel als sociaal vlak.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Smeets Autogroep staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Mercedes-Benz, smart en Fuso. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar personen- en bedrijfswagens met een lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik. Bij bedrijfswagens bieden wij het telematicasysteem FleetBoard actief aan. Een uitstekend besturingsmiddel om chauffeurs te begeleiden in het verder verminderen van het brandstof verbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Denk daarbij niet alleen aan de brandstofzuinige, hybride of elektrische voertuigen die we verkopen, maar ook aan de duurzame manier van werken met milieuvriendelijke materialen in onze (schade) werkplaatsen. Zo kunnen wij met sneldrogende lakken bijvoorbeeld tijd en energie besparen.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Door de zeer hoge score van 95% bij de her-audit op 25 juli jl mag Smeets Autogroep het certificaat twee jaar lang voeren.

Over Smeets Autogroep

Smeets Autogroep is met 8 vestigingen actief in Limburg en Oost-Brabant. De vestigingen treft u aan in Eindhoven, Venlo, Ittervoort, Heerlen en Maastricht. Alle vestigingen, inclusief het schadeherstelbedrijf van Smeets Autogroep hebben het 2 jarig Duurzaamheidscertificaat behaald. Als officiële dealer van Mercedes-Benz personen-, bestel- en vrachtwagens, smart, Fuso, Schmitz Cargobull opleggers, bestaat Smeets Autogroep inmiddels 85 jaar. Dat zijn drie generaties en ruim 200 ervaren medewerkers die klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan. Het vertrouwen van de klant, de top producten en de inzet van de medewerkers zijn de basis voor ons duurzaam familiebedrijf. Voor meer informatie zie: www.smeets-autogroep.nl