Staalgroothandel Geurts-Janssen in Venlo bestaat 150 jaar

Wat ooit begon als een kleine zelfstandige ijzerhandel is uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende distributeurs van staal en andere metaalproducten in de Benelux.

In 1867 begon Bernard Anton Geurts een ijzerhandel in Horst. In de loop der jaren hebben de opeenvolgende generaties het eenmansbedrijf ontwikkeld tot een onafhankelijke groothandelsgroep in staal en technische producten waar ruim honderd personeelsleden werkzaam zijn. Momenteel staan de vierde en vijfde generatie van Geurts-Janssen aan het roer van het concern met dochterbedrijven in Venlo, Schijndel en in België. Vanuit het 36.000 m2 grote terrein in Venlo worden duizenden ondernemers in de Benelux voorzien van onder andere constructie- en wapeningsstaal, buizen, kokers, ijzerwaren en roosters.

Missie
Het bedrijf mag in 150 jaar enorm gegroeid zijn, maar de missie is onveranderd gebleven: het leveren van kwaliteit en het koesteren van duurzame relaties. “Hierdoor staat Geurts-Janssen bekend als een betrouwbare onafhankelijke groothandel”, aldus de trotse directeuren Olav Geurts en Toon van de Haterd. “Wij werken continu aan ons assortiment en onze service waarbij de wensen van onze klant altijd centraal staan.” De vijf grote staalhallen plus de drie aangrenzende hallen voor andere producten en diensten zijn daarvan de getuigen. De staalfaciliteiten aan een eigen haven zijn voorzien van zaaginstallaties die zowel recht als in verstek kunnen zagen, een up to date staalstralerij en een hedendaagse conserveerinstallatie.

De moderne outillage, goede routing en doordachte logistiek zorgen ervoor dat de handling van de goederen tot een minimum beperkt blijft. Efficiency die de prestaties voor klanten garandeert en de concurrentiepositie van Geurts-Janssen versterkt. De economisch en ecologisch optimale goederenstroom past binnen de hedendaagse opvattingen omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Toekomst
Geurts-Janssen zal ook aan de toekomst blijven bouwen. Olav Geurts en Toon van de Haterd: “Dit jaar wordt het jubileum uiteraard uitgebreid gevierd, maar de focus ligt ook op verder groeien qua kwaliteit en capaciteit. Zo worden dit jaar de opslag- en bewerkingsmogelijkheden flink uitgebreid. Hierdoor neemt de capaciteit dit jaar met meer dan 10% toe. Op naar de volgende 150 jaar!”