Zoals je wellicht hebt meegekregen heeft Next Step Talent onlangs haar tweede kantoor geopend. En dat op een speciale locatie, namelijk in Boston. Het kantoor is gelegen in het CIC-gebouw op Kendall Square, dicht bij de technische universiteit MIT en op nog geen tien minuten afstand van universiteit Harvard. Managing Partner Loek Vandebroek vertelt in deze blog waarom Next Step Talent deze “next step” heeft genomen.

Een internationale stap
Next Step Talent is de afgelopen periode aanzienlijk gegroeid. Wij krijgen steeds weer nieuwe opdrachten binnen, verwelkomen nieuwe klanten en vullen ons team aan. Zowel lokaal, nationaal en internationaal opereren wij. Het is eenvoudig om met lokale en nationale klanten samen te komen. Je stapt zo in de auto. Internationaal is dat echter niet zo makkelijk. Daarom was het tijd voor de volgende (internationale) stap.

Cambridge Innovation Center (CIC)
Toen ik begin dit jaar in Boston was maakte ik kennis met Cambridge Innovation Center (CIC). Een walhalla voor bedrijven die interesse hebben in de medische en farmaceutische industrie. De locatie is dichtbij MIT en Harvard. In het CIC-gebouw vind je veel startups gericht op (bio)farma en IT. Duizenden topstudenten over de hele wereld komen hier bij elkaar om hun ideeën te realiseren en verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn er veel multinationals als DSM en General Electric die hun ogen openhouden voor innovatieve ideeën en opportunity’s. Een bruisende omgeving waar constant innovaties worden ontwikkeld. Dat zag ikzelf ook meteen als een opportunity voor Next Step Talent. Natuurlijk was het hele team laaiend enthousiast. Al snel besloten wij om in het CIC-gebouw een kantoor te openen. Daarbij hebben wij, naast alle faciliteiten van ons kantoor in Cambridge, direct toegang tot flexplekken en vergaderruimtes in Boston, Miami, St. Louis en Rotterdam.

Verschillende trajecten lopen al in Boston, zoals bijvoorbeeld de consultancy en recruitment opdrachten voor ImprovementatWork en Renfert USA. Nu Next Step Talent een kantoor heeft geopend in Amerika, willen wij ons netwerk hier verder gaan uitbreiden. Wij willen ons in eerste instantie gaan richten op farma en medische bedrijven, en organisaties die klanten bedienen in deze sector. Ik heb zelf ruime ervaring in deze branche, mede door mijn jarenlange tijd bij Boston Scientific en Medtronic. De combinatie van mijn ervaring in deze branche en mijn ervaring/kennis op het gebied van talentontwikkeling, zorgt ervoor dat Next Step Talent van grote meerwaarde kan zijn voor deze bedrijven.

Een andere kijk op War for Talent
De War for Talent lijkt nu echt losgebarsten. De arbeidsmarkt is overspannen. Dit is een grote uitdaging voor bedrijven. Wij richten eerst de aandacht op de huidige medewerkers. Daarbij kijken wij wie welke talenten bezit en wie bij welke rol past. Wij gaan dus niet werven alvorens binnen de deuren van een organisatie gekeken is. Er is namelijk schaarste op de markt en er zijn zoveel (verborgen) kwaliteiten binnen organisaties. Dat is wat veel bedrijven vergeten. Wij zien dat deze werkwijze ook bedrijven in Boston erg aanspreekt. Klik hier om meer te lezen over onze werkwijze. Opdrachtgevers vinden het vooral waardevol dat Next Step Talent mensgericht te werk gaat en vanuit de cultuur en strategie een werkwijze bepaald voor talentontwikkeling. Van strategisch plan naar talentontwikkelingsplan. We hebben al verschillende partijen in Boston gesproken die geïnteresseerd zijn in wat Next Step Talent te bieden heeft. Wij gaan in ieder geval met veel energie en enthousiasme aan de slag. En dat lokaal, regionaal én internationaal.

KLIK HIER om daar de website van Next Step Talent te gaan.