Team van Zuidlease met ouderen en de Zonnebloem naar Gaia Zoo (persbericht)

Het andere bedrijfsuitje: Zuidlease & de Zonnebloem naar de Gaia Zoo. Afgelopen week liet het voltallige Zuidlease team het werk even voor wat het was om er – in samenwerking met de Zonnebloem – met een groep mindervalide senioren een mooie dag van te maken in de Gaia Zoo te Kerkrade. Hoewel de senioren deze dag vooral in het zonnetje werden gezet zijn ook alle Zuidlease medewerkers van mening dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit moet worden.

Jens Aasted-Madsen, accountmanager regio Parkstad: ‘Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van de dag. Je bent niet gewend om bijvoorbeeld een hele dag met een rolstoel te lopen. Maar na een poosje dacht ik daar niet eens meer aan en waren we in gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen!’

Persoonlijk contact en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) nemen een belangrijke plaats in binnen de kernwaarden van Zuidlease. Maatschappelijke betrokkenheid bestaat echter ook uit iets terugdoen. “Iets terug doen richting de samenleving waar je, ook als bedrijf, onderdeel van bent”, aldus directeur Olaf Houben. Hij vervolgt: “Met de organisatie van deze dag hopen we in de eerste plaats dat deze groep senioren een mooie dag heeft gehad. Daarnaast hopen we ook een voorbeeld te zijn voor andere ondernemingen. Het is uiteindelijk een relatief kleine moeite die wel een heel mooie uitkomst bewerkstelligt.”

schermafbeelding-2016-09-30-om-08-24-19

De Zonnebloem zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. In samenwerking met vrijwilligers, donateurs en partners wordt er in oplossingen gedacht om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen.