René van Oijen is de nieuwe HR-manager van ProfCore. Met deze stap investeert ProfCore in haar belangrijkste kapitaal, haar medewerkers. René is zeer ervaren en komt van Mosa Maastricht. Met strategisch HR-beleid speelt ProfCore flexibel in op de veranderende arbeidsmarkt. Bedrijven die ProfCore-kracht inhuren, worden compleet ontzorgd dankzij zeer verantwoordelijke, stevig opgeleide vakmensen.

Projectorganisatie ProfCore is een familiebedrijf dat 650 gedreven, goed opgeleide specialisten in dienst heeft en inzet bij zijn 90 opdrachtgevers in de procestechniek en logistiek. ProfCore heeft vestigingen in Limburg, Zuidoost Brabant en Duitsland.

René van Oijen gaat de HR-strategie verder uitrollen. De ProfCore-aanpak biedt veel voordelen voor de 650 werknemers in de logistiek en productie. Door ze in dienst te nemen, hebben zij een vast contract met baangarantie. Loopt hun project af, dan zijn ze inzetbaar bij een van de andere projecten of werkgevers.

Mensen centraal

ProfCore hanteert namelijk een bijzondere aanpak die véél verder gaat dan detachering. “We nemen onze partners het hele werkgeverschap uit handen, inclusief aansturing, leiding, toezicht, eindverantwoordelijkheid en juridische risico’s. We leiden onze eigen medewerkers op tot gecertificeerde operators, mét de zekerheid van werk en uitdagende werkplekken. Dát is onze kracht. Bij ons staan de mensen centraal”, verzekert Operationeel Directeur Jos Crijns van ProfCore.

Trots en efficiënt

“Deze vergaande ambitie vergroot de betrokkenheid bij de bedrijven waar we dat doen”, weet ook HR-manager René van Oijen. “ProfCore-medewerkers willen toegevoegde waarde leveren, niet enkel opdrachten uitvoeren. Ze volgen opleidingen, zijn specialist in hun vakgebied, voelen zich eigenaar waardoor we zien dat ze trots zijn op hun werk en verbetervoorstellen hebben voor hoe het efficiënter kan. Ze hebben veel ervaring en willen slimmer werken. En als iemand uitvalt, regelt ProfCore vervanging.”

Bedrijven ontzorgen

ProfCore werft medewerkers zelf en leidt ze op, waardoor ze zich blijven ontwikkelen en zich betrokkener voelen dan wanneer ze worden ingehuurd. “Zo bieden we onze 650 specialisten de zekerheid en oplossing die ze verdienen. Niet alleen financieel, ook op gebied van gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Door ze ruimte te geven, nemen ze zelf de verantwoordelijkheid, merken ook de tientallen bedrijven die ProfCore ontzorgt.”

Benieuwd of de ProfCore-aanpak past bij jou? Kijk op www.profcore.nl