Workshop voor dierenartsen en paraveterinairen over het meest onbegrepen huisdier

Onder professionals zoals, dierenartsen en mensen die op een andere manier professioneel in aanraking komen met het houden van konijnen groeit de interesse voor konijnengedrag.

Een mooi hok, water en elke dag een bakje brokjes, het lijkt zo’n gemakkelijk huisdier. “Ons konijn is heel gelukkig hoor !” hoort Josine Warnier, gedragstherapeut voor huisdieren regelmatig. “Ik heb dan de neiging heel veel vragen te stellen,  al merk ik vaak snel dat niet iedereen open staat om ‘ konijn’ te leren”.

Het konijn is een populair huisdier, in Nederland worden ruim een miljoen konijnen gehouden. Helaas worden ze vaak alleen gehouden, terwijl het hele sociale dieren zijn die kunnen wegkwijnen als ze alleen zitten.

“ Een gedragsprobleem bij een dier is pas een probleem als de eigenaar het als een problemen ervaart. Denk bijvoorbeeld aan een konijn dat alleen zit in zijn hokje. Een gevolg van eenzaamheid kan zijn dat hij uit frustratie of verveling aan het hok gaat knagen. De eigenaar vindt dit vervelend en geeft het konijn iets om op te knagen maar dit lost het probleem natuurlijk niet op. Mogelijk gaat het konijn daarna ander ‘ ongewenst gedrag’ vertonen zoals agressie, met als gevolg dat het konijn helemaal geen aandacht meer krijgt.”

Om aan de groeiende vraag vanuit professionals over het adviseren van eigenaren te kunnen voldoen, organiseert Josine Warnier zondag 4 maart vanuit diergedragspraktijk DAVALON een workshop over konijnengedrag.

Je leert onder andere het natuurlijk gedrag en de behoeften van konijnen begrijpen, gedragsproblemen te herkennen en hoe je ze kunt behandelen. Daarnaast leer je hoe je de eigenaar kunt adviseren om gedragsproblemen te voorkomen. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Wanneer: zondag 4 maart van 13.00-15.30 uur

Waar: Maastricht, in stadion de Geusselt

Kosten:  € 37,50 per persoon.

Meer informatie: Josine@davalon.nl