De toekenning van het label door Planetree International in de Verenigde Staten betekent dat alle 19 locaties (inclusief twee hospices in het Heuvelland) van Sevagram, gehuisvest in de regio’s Heerlen en Heuvelland, vanaf nu Planetree-gecertificeerd zijn.

Met de certificering is Sevagram officieel – en in zijn totaliteit – erkend als zorgorganisatie waar volgens de hoogste internationale standaard ‘uitstekende mensgerichte zorg’ geboden wordt. Van de 22 zorgorganisaties in Nederland die zijn aangesloten bij Planetree hebben er slechts vier een label voor al hun zorgcentra. Sevagram is er daar nu een van.

De toekenning van de certificering aan geriatrisch revalidatiecentrum Plataan – inclusief het bijbehorende label – vond dinsdag jl. plaats tijdens een vergadering op het hoofdkantoor van Planetree International in de Amerikaanse plaats Derby (Connecticut). Met de toekenning van het label aan geriatrisch revalidatiecentrum Plataan is de Limburgse zorgorganisatie volledig ‘Planetree-proof’.

Planetree International is een wereldwijd verbond van zorgorganisaties die de belangen van cliënten, familieleden, medewerkers en vrijwilligers in alle opzichten vooropstellen. Het verbeteren van de levenskwaliteit van cliënten/revalidanten is een doelstelling waarmee de hele organisatie is doorweven. Het Planetree-label mag worden gezien als een formele, internationale erkenning voor de organisatie en de zorg die ze levert.

Planetree is vertegenwoordigd in negentien landen: de Verenigde Staten, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Turkije, Canada, Argentinië, Brazilië, Colombia, Panama, Australië, Nieuw Zeeland, Saudi-Arabië, Kenia, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië en India.

Groot compliment
Pim Steerneman en Trudie Severens van de raad van bestuur van Sevagram hadden een droom in 2011: alle 19 zorgcentra behalen een Planetree-label. “Vanaf 2013 zijn we formeel gestart met het labeltraject”, aldus Pim Steerneman. “In 2014 behaalde het verpleeghuis Valkenheim het eerste Planetree-label en gisteren dus Plataan. Graag wil ik alle 1800 medewerkers en 1100 vrijwilligers een groot compliment maken voor alle inspanningen die geleverd zijn. Dank ook aan de cliënten en familie voor hun constructieve input.”