B4B in plaats van B2B:

“Business for Business”, in plaats van “Business to Business”, is een grappige woordspeling die we deze week via een tweet opvingen (en dus niet door ons is bedacht). Jammer dat we zelf blijkbaar niet zo creatief zijn om dat te bedenken, want het drukt wel precies uit hoe we bij AdvoCasso en Lückers BedrijfsAdvocaten denken over onze rol in het bedrijfsleven:

–  niet vechten tegen elkaar, maar met elkaar;
–  zakendoen is altijd streven naar een win-winsituatie;
–  en dat geldt in onze visie juist ook in de advocatuur en incasso’s!

Zo leveren een eenzijdige of agressieve benadering van incasso’s en het eisen van hoge kosten een veel lagere slagingskans op en vertraagt het ook de betaling. Bovendien weet je dan in ieder geval zeker dat de opdrachtgever van de incasso zijn eigen klant definitief kwijt is.

Ook betaling eisen van iemand die tijdelijk absoluut geen geld heeft, leidt nergens toe. Het heeft ook geen enkele zin iemand het faillissement in te jagen als diens belabberde liquiditeit slechts tijdelijk is. Via allerlei databanken kunnen we tegenwoordig heel goed inschatten welke betalingscapaciteit iemand heeft en wanneer het dus beter is om hem zakelijk te laten blijven leven. Aan een debiteur (klant!) die er weer bovenop kan klimmen, heb je ook in de toekomst wat.

Pas bij echte wanbetalers is iedereen erbij gebaat wanneer die ook echt heel stevig aangepakt worden.

Het is daarom inderdaad beter: B4B i.p.v. B2B

(of zoals een ons bekend en goed accountantskantoor in Beek als variant zich al jaren noemt: Finance for Business: F4B)

Marc Bartels

Charles Lückers

Legal Shares / AdDebt / AdvoCasso / AdvoFin & Tech

Andere berichten van AdvoCasso / AdDebt: