Ben jij de ondernemer die de Award voor Inclusief Werkgeverschap verdient?:

Award voor Inclusief Werkgeverschap Maastricht-Heuvelland

Op 21 november 2016 wordt voor het eerst de Award voor Inclusief Werkgeverschap Maastricht – Heuvelland uitgereikt. Deze Award is één van de vijf categorieën van de Maastricht Awards en beoogt ondernemers in de schijnwerpers te zetten die zich onderscheiden op het terrein van inclusief werkgeverschap. Uit alle inzendingen worden 3 organisaties genomineerd. Als winnaar wordt het bedrijf gekozen dat als beste kansen creëert voor mensen die extra steun en aandacht nodig hebben om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden en hen in de bedrijfsvoering omarmt door economische met sociale ontwikkelingen te combineren.

Maastricht Awards is een initiatief vóór en dóór ondernemers met Gemeente Maastricht en Centrummanagement Maastricht als kartrekkers. De Award voor inclusief Werkgeverschap Maastricht- Heuvelland is een initiatief van Podium24 en Immens en wordt ondersteund door de Heuvelland-gemeenten.

Aanmelden

Ben jij of ken jij de ondernemer, groot of klein, die een podiumplek verdient? Kom dan in actie! Aanmelden is eenvoudig en kan tot 1 oktober via maastrichtawards.nl.

Award voor Inclusief Werkgeverschap Maastricht-Heuvelland

Definitie:

Inclusief werkgeverschap staat voor de mate waarin economische met sociale ontwikkelingen gecombineerd worden: het in dienst nemen en houden van mensen en hen inzetten naar vermogen. Zoals langdurig werklozen, arbeidsgehandicapten, mensen in de bijstand, Wajongers of oudere ontslagwerklozen.

 

Beoordelingscriteria: de jury let o.a. op:

  • het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt dat momenteel in dienst is;
  • de drijfveer om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen en de betrokkenheid van leidinggevenden en personeel bij (dit onderdeel van) het beleid;
  • in hoeverre dit personeelsbeleid verankert is in de bedrijfsvoering: in welke mate ontwikkelt het bedrijf zich op deze dimensies. Hierbij wordt gekeken of het gaat om bewuste en structurele activiteiten die ook voor de omgeving zichtbaar/herkenbaar zijn.
  • gezonde bedrijfsvoering op korte en langere termijn en investering in een toekomststrategie, ook voor het personeel.

Jury:

De jury bestaat uit: Ton Smeets (voorzitter), Aart van der Gaag en Erwin Janssen.

Prijzen

Kandidaten voor Maastricht Awards strijden in eerste instantie voor de eer. Met de Maastricht Awards zijn echter ook concrete prijzen te verdienen. Bovenal wordt ingezet op het genereren van positieve publiciteit; dit wordt ondersteund door van elke genomineerde een korte professionele bedrijfsfilm te maken. De winnaars ontvangen verder hun award gemaakt door Machinefabriek Bosserveld en een aantrekkelijk prijzenpakket met o.a. een fiets van Maastricht Bereikbaar, een kennismakingspakket MVV, een Dominicanen-boekenbon, een Bijenkorf-giftcard, een gratis overnachting in Q-Bic-Amsterdam, een coachinggesprek van Koenen en Co en bloemen van Hof van Bloem.

 

Andere berichten van Podium24: