De basisvoorwaarde voor een gezonde onderneming:

Of u nu nationaal of internationaal zakendoet, zorgproducten of werkkleding als business hebt, financiële processen moeten soepel verlopen. Haperingen in geldstromen, betalingsverkeer en liquiditeit hebben grote impact op uw onderneming. Anders gezegd: de financiële logistiek moet op rolletjes lopen. Een basisvoorwaarde voor een gezonde onderneming.

Accountmanager Grootzakelijk van Rabobank Centraal Zuid-Limburg Jordi van Kan en Specialist Financiële Logistiek Mariejanne in de Braek zorgen er elke dag voor dat hun relaties kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Zonder dat ze zich hoeven bezighouden met cashmanagement, valuta-treasury of handelsrisicomanagement.

Vertrouwen in financieel systeem

“Je kunt je voorstellen dat er bij organisaties met een jaaromzet van € 5 miljoen en meer, met verschillende vestigingen in Nederland of in het buitenland, met nationale en internationale klanten en een groot aantal medewerkers, elke dag heel wat financiële handelingen plaatsvinden. Dan is het fijn wanneer je een partner hebt die alles tot in de puntjes voor je heeft uitgezocht en ingericht. En die – in het geval er iets misloopt – in de buurt is en direct een oplossing weet. Dat geeft vertrouwen.”

Juiste inrichting loont

“Wanneer organisaties verschillende vestigingen hebben, nationaal of internationaal, dan  adviseren we bijvoorbeeld over de manier waarop zij zo optimaal mogelijk hun rekeningenstructuur kunnen inrichten. Niet alleen van functioneel belang, ook uit kostenoogpunt erg relevant. Daarnaast onderzoeken wij op welke manier zij zo efficiënt mogelijk met hun geldstromen kunnen omgaan. Hoe zorgen we ervoor dat er altijd voldoende liquide middelen beschikbaar zijn om aan korte termijn betalingsverplichtingen te voldoen en aan  toekomstige stabiliteit of groei te werken? En dat natuurlijk zónder dat daarvoor ‘duur’ werkkapitaal aangehouden of aangetrokken hoeft te worden. Vaak complexe zaken, máár… ook kwesties waarbij een goed advies áltijd loont en zich terugbetaalt: in vertrouwen, in gemak, efficiency én in lagere kosten.”

Dichtbij en betrokken

“Met ons team, waarin ook Financieringsspecialist Patricia van Glabbeeck en Intern Accountmanager Frank Heijen vertegenwoordigd zijn, dragen we écht bij aan de ambities en het succes van onze opdrachtgevers. Dat we letterlijk vanuit Centraal Zuid-Limburg werken, de markt op ons duimpje kennen, vanuit ons lokale kantoor zelf beslissingen kunnen nemen én deel uitmaken van het internationale netwerk van Rabobank, zijn stuk voor stuk van toegevoegde waarde voor een nationaal en internationaal georiënteerde organisatie in Centraal Zuid-Limburg.”

Ook uw financiële logistiek eens onder de loep laten nemen en ontdekken waar u kunt winnen? Neem contact op met Jordi van Kan, 06 – 12 09 43 64 of mail jordi.van.kan@rabobank.nl.

 

Andere berichten van Rabobank Centraal Zuid Limburg: