Facebook in opspraak door Lubach. Weg met Facebook of niet?:

Facebook, 11 miljoen gebruikers alleen al hier in ons kikkerlandje. Als we daar even bij stilstaan is dat een enorm aantal. Afgelopen zondag kwam Facebook opnieuw in opspraak door de laatste uitzending (van dit seizoen) van Zondag met Lubach. Lubach neemt Facebook even onder de loep en geeft zelfs aan het te willen verwijderen. Om dit laatste kracht bij te zetten heeft hij zelfs een Facebook event aangemaakt, ‘Bye Bye Facebook’. Wij doen in ieder geval niet mee en we leggen jullie graag uit waarom .

 Lubach en de Facebookfobie

We weten allemaal dat er problemen zijn rondom Facebook, dat valt niet te ontkennen. Oprichter Mark heeft dan ook netjes zijn verontschuldigen aangeboden na een enorm datalek. Misschien wat laat, maar een verontschuldiging nonetheless. Lubach is niet de enige die oproept om Facebook te verwijderen. Ook Elon Musk en diverse bedrijven hebben daad bij het woord gevoegd en Facebook verwijderd. Sindsdien zie je #deletefacebook steeds vaker voorbij komen.

Bye Bye Facebook

Of Lubach zijn Facebook echt gaat verwijderen is nog even afwachten. Echter lijkt het er wel sterk op dat dit gaat gebeuren. Op dit moment zijn er 24.000 mensen die zeggen ook te stoppen met Facebook en zijn 60.000 mensen geïnteresseerd. Éen van mijn vrienden gaat het opzeggen, 4 zijn geïnteresseerd en denken er nog over na (althans dat is mijn aanname). Als we in het achterhoofd houden dat op dit moment 11 miljoen Nederlanders nog lid zijn van Facebook, loopt het allemaal dus niet zo een vaart.

Wat doen wij?

Wij blijven! Niet om tegendraads te doen, maar eerder omdat wij geaccepteerd hebben dat Facebook dingen van ons weet. Wij vinden het leuk om elkaar te taggen in interessante content, leuke filmpjes te kijken en op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Social Media en dus ook Facebook biedt een grote bron van informatie aan en is van grote invloed op het verkeer naar vele websites. Wij zijn er nog niet klaar voor om daar afstand van te doen en met ons waarschijnlijk vele andere bedrijven en mensen ook niet. Daarnaast zijn Instagram en WhatsApp ook van hetzelfde moederbedrijf, gaat hij deze op de lange termijn dan ook verwijderen?

Facebook heeft privacy-issues, maar wij geloven er in dat ze hard bezig zijn om deze op te lossen. Het is voor ons een waardevol platform. Een platform waarop wij met jullie in contact komen en dat is voor ons, en voor veel van onze klanten, heel belangrijk. Facebook zorgt ervoor dat we de verjaardagen van iedereen niet vergeten, dat we spontaan geconfronteerd worden met leuke events en we kunnen communiceren met oude contacten.

Wij zijn Walnut.Marketing
Wij mogen dan wel Walnut.Marketing zijn maar marketing bestaat niet zonder onze klanten, onze volgers en alle partijen waarmee wij dit samen een succesvol bedrijf maken. We geven Mark het voordeel van de twijfel en vertrouwen erop dat hij met al zijn biljoenen hard werkt aan een oplossing. Bovendien weten we door nauw contact met Facebook dat ze constant bezig zijn met updates en verbeteringen. En daar willen wij best even op wachten! Wil je de aflevering van Lubach zien, dan kan dat hieronder.

Andere berichten van Walnut.Marketing BV: