Het pensioen van de directeur:

Speciaal voor accountants en andere bedrijfsadviseurs organiseren wij een PE-sessie.

Op 1 juli 2016 heeft Staatssecretaris Wiebes zijn definitieve plannen gepresenteerd voor het afschaffen van Pensioen in Eigen Beheer voor de dga. Op Prinsjesdag is het wetsvoorstel gepresenteerd. Als betrokken adviseur krijgt u hier zeker mee te maken. Informeer u grondig, zodat u ingrijpende materiële consequenties voor de ondernemer, zijn bedrijf en gezin kunt voorkomen. U wilt uw cliënt toch zeker behoeden voor de gevolgen van een pensioenregeling die niet juridisch en fiscaal correct is vormgegeven?

Om u hierbij te ondersteunen, organiseren Kamsma Financieel Advies en Nederlands Pensioenbureau ook dit jaar weer een PE-sessie. Graag nodigen wij u en andere accountants en belastingadviseurs (NBA en RB) uit Zuid-Limburg uit, om samen bij te praten, dichtbij huis en op een spitsuurvriendelijk tijdstip. Het leerdoel van de bijeenkomst is om u te informeren over de laatste ontwikkelingen en u tools te geven waarmee u uw klanten optimaal kunt adviseren. De PE-sessie is zeer praktisch opgezet met interessante praktijkcasussen en levert u 3 PE-punten op bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en het Register Belastingadviseurs (RB).

De volgende actuele onderwerpen komen aan bod:

• Bespreken van de plannen van Wiebes. Hoe wordt het pensioen in eigen beheer uitgefaseerd. Welke mogelijkheden zijn er voor de dga en wat zijn de (fiscale) consequenties. Wat zijn de gevolgen bij (gedeeltelijk) verzekerde regelingen? Met praktische rekenvoorbeelden.
• De juridische consequenties nader belicht. Welke juridische documenten zijn benodigd. Wat zijn de gevolgen voor de (ex-)partner?
• Financiele Planning na afschaffen eigen beheer. Hoe kan een directeur in zijn pensioen voorzien na afschaffing van eigen beheer.

Met 3 PE-punten!

Datum : woensdag 12 oktober aanstaande
Locatie : Kruisherenhotel te Maastricht
Tijd : van 15.00 uur tot 19.00 uur, ontvangst vanaf 14u30
Investering : €295,- all-in (excl. btw)

Aanmelden kan via deze link

Wij kijken met belangstelling uit naar uw reactie en hopen u op 12 oktober te mogen begroeten!

Drs. M.S.L. Palm-Kamsma FFP P.J. van der Heide
Drs. M. Kamsma Financieel Advies Nederlands Pensioenbureau

Andere berichten van Gecertificeerd Financieel Planner Muriel Palm-Kamsma: