Linkedin: What’s new:

Wil jij ook weten welke nieuwe features het platform geïntroduceerd heeft? Kijk dan hier.

Iedere week, of zelfs iedere dag, gebeurt in de marketingwereld wel iets nieuws. Er is een nieuwe tool, nieuwe algoritmes of social media kanalen hebben weer nieuwe functionaliteiten. Allemaal heel interessant voor ons, maar niet altijd fijn voor onze klanten. Dit keer zijn er echter een aantal nieuwe ontwikkelingen die we wel graag met je willen delen. LinkedIn heeft namelijk een aantal nieuwe functionaliteiten en omdat LinkedIn toch een heel handig medium is willen we je deze niet onthouden. Klaar ervoor?

Waar begin je?
We gaan er even vanuit dat je al een beetje bekend bent met LinkedIn. Mocht dat niet het geval zijn en wil je weten of het een goed medium is voor jou of je bedrijf stuur dan even een mailtje naar hallo@walnut.marketing.

Met 500 miljoen gebruikers wereldwijd is LinkedIn een van de grootste social media platformen in de wereld. LinkedIn wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Sommigen gebruiken het puur sporadisch om hun profiel of cv te updaten, om het bedrijf te promoten of om vacatures te bekijken. Dat LinkedIn een totaal ander platform is dan Facebook is bekend.

In onze ogen is LinkedIn altijd een passief medium geweest, maar niets is minder waar. LinkedIn heeft bewezen ook succesvol te kunnen zijn. Als jij dit kanaal ook gebruikt dan komen onderstaande updates zeker voor jou van pas!

Foto’s en video’s
Binnenkort is het mogelijk om meerdere foto’s te gebruiken in een post. Voorheen zagen we dit al bij andere kanalen zoals Facebook en Instagram. Deze update geeft je de optie om meer van je ervaringen te delen. Ben je bijvoorbeeld op een congres of beurs dan zegt een foto vaak niet genoeg. Deze update is momenteel alleen nog uitgerold voor IOS. Android en Desktop volgen snel.

Voorheen kon je via de LinkedIn App nog geen video’s maken of uploaden, maar hier komt verandering in. Straks kun je video’s maken en gelijk plaatsen. Het is ook mogelijk om een video, gemaakt op een eerder moment, te uploaden. Op deze manier wordt het makkelijker om jouw professionele mening te geven en inzichten te delen met je volgers. Deze update wordt stapje voor stapje uitgezet, beginnende bij een klein aantal gebruikers. Niet schrikken als je deze functie nog niet hebt. Het komt eraan!

Content
LinkedIn is van plan het makkelijker te maken om jouw LinkedIn content te delen op andere social media kanalen. Zo kunnen ook gastgebruikers van LinkedIn en offline gasten jouw content zien. Kopieer de URL van jouw blog en integreer deze op andere social media platformen om zo jouw bericht meer te verspreiden en onder de aandacht te brengen. Zie hieronder een voorbeeld van hoe deze nieuwe functionaliteit eruit gaat zien.


Om openbaar je kennis of mening te delen kan voor sommige mensen een eng idee zijn. Zelfs als je volledig overtuigd bent van de inhoud kan het vaak fijn zijn om het artikel na te laten kijken op bijvoorbeeld spelfouten. Met deze nieuwe update maakt LinkedIn het mogelijk om jouw opgeslagen artikelen te delen met een select groepje voordat het definitief live gaat. Wil je dit doen? Klik dan op “Share Draft” in het menu om een link te krijgen. Het artikel zal alleen beschikbaar zijn voor de mensen waarmee je deze link wilt delen.

Altijd weer dat commentaar
Veel mensen zullen het met ons eens zijn dat de feedback, reacties en commentaar op social media niet altijd even leuk zijn. LinkedIn stelt zichzelf als doel om de professionals die gebruik maken van LinkedIn te motiveren om hun kennis te delen. Daarom geeft LinkedIn je nu zelf de optie om de comments op jouw post of artikelen te managen. Dit resulteert in de optie om de reacties op jouw post of artikels aan of uit te zetten.

Je bent weer op de hoogte
En dat proberen we te blijven doen. Wanneer wij leuk nieuws horen zullen wij dat met je delen zodat je zelf je voordeel kunt halen uit verschillende social media kanalen. Wil je aan de slag, maar kun je de tijd of zin niet vinden? Stuur dan even een mailtje naar hallo@walnut.marketing en hoor wat wij voor je kunnen doen.

Andere berichten van Walnut.Marketing BV: