Met Nederlandse werknemers aan de slag in België:

Vanuit het gebied Limburg, als ook het zuiden van Brabant en Zeeland, ligt België op een steenworp afstand. Het is dan zeker voor deze Nederlandse bedrijven aanleiding om ook in België opdrachten aan te nemen. Juist omdat de afstand makkelijk te overbruggen is en er in principe geen grenzen zijn.

De eenvoudige gedachte om dan met je medewerkers in de bus te stappen en in België aan de slag te gaan ligt voor de hand. Het feit dat het toch om een ander land gaat dan Nederland, zorgt ervoor dat je een aantal maatregelen moet nemen zodat je aan de wet-en regelgeving voldoet van België in dit geval. Om in België te kunnen werken met Nederlandse werknemers heeft men een Belgische uitzenderkenning nodig. Kompas Backoffice Services heeft deze erkenning verworven bij het Belgische Departement Werk en Sociale Economie.

“Met deze erkenning kunnen wij ieder bedrijf in Nederland volledig ondersteunen bij het inzetten van werknemers in België, ” zo vertelt Robin Prumpeler. Kompas Backoffice Services is volledig erkend als uitzendbureau in de bouwsector en overige sectoren in het Vlaamse Gewest.

“Ik ben aanspreekpunt binnen Kompas en ben volledig op de hoogte van het op de juiste manier toepassen van de regels. Het betekent dus concreet dat bijvoorbeeld een Nederlandse werknemer een deel salaris krijgt op basis van de betreffende Cao in Nederland en voor de werkuren in België het salaris krijgt op basis van de Belgische normen. Zo zijn er tal van zaken die goed geregeld moeten zijn waarbij de scherpe controle van de Belgische arbeidsinspectie zonder problemen kan verlopen.

Wilt u meer weten over het werken in België, dan kunt u graag contact met mij opnemen.”

Robin Prumpeler

Tel: 045-2080598

Mobiel: 06-49317302

www.kompasbs.nl

Kompas Backoffice Services

Erkenning Bouw  VG 2120/C

Erkenning Overige sectoren  VG 2120/UC

Andere berichten van Kompas Backoffice Services: