Van nullen en enen náár informatie:

Alle digitale informatie bestaat uit nullen en enen, niets meer en niets minder! Eigenlijk is het heel simpel ‘de deur is open of de deur is dicht’,  ‘het licht is aan of het licht is uit’, meer opties zijn er niet. Dus als we stellen dat 1 open is en 0 dicht, zijn we al een heel eind. Door de combinatie van vele nullen en enen ontstaat er informatiestroom. Door deze informatiestroom kunnen we iets een nummer geven. Dit nummer bestaat uit 8 opeenvolgende nullen, zo creëren we ineens 256 mogelijkheden.

Al uw data bestaat dus enkel uit nullen en enen en toch kunt u er iets mee, mooi toch!

Vandaag de dag kunnen we de data lezen als informatie en vanuit hier mooie grafieken tekenen. Als mens vinden we plaatjes nu eenmaal makkelijker te lezen dan een stuk tekst. We vinden het belangrijk om te analyseren hoe iemand een applicatie gebruikt. Het moet eigenlijk werken zoals we denken dat het zou moeten werken. Als we ons beseffen dat alles wat we doen en zien op onze laptop, tablet of computer enkel nullen en enen zijn is dat gek. Ook digitale TV is een stroom van nullen en enen evenals een telefoongesprek. Wat we allemaal niet kunnen met iets dat eigenlijk heel simpel is…

Wacht dus niet langer en start vandaag nog met gebruiken van uw data! Laat de nullen en de enen voor u werken, voordat iemand deze slimmer inzet en u voorbij streeft.

Guido Wintjens

directeur Ivengi.com

Linkedin profiel Guido Wintjens

Andere berichten van Ivengi.com: