Videomarketing is the way to go!:

Maar hoe profiteer je van de kracht van video? Je leest het hier.

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Waar eerder woorden vervangen werden door foto’s, worden foto’s nu vervangen door video’s. Videomarketing is booming en dé manier om je verhaal te vertellen. Eigenlijk is videomarketing niets anders dan marketing, maar dan in videovorm. Met videomarketing creëer en deel je waardevolle content met je doelgroep met als doel om winst te genereren. Maar hoe krijg je meer omzet door de kracht van video?

Succesfactoren
Je moet strategisch en creatief zijn om videomarketing goed in te zetten. Er zijn drie zaken om vooraf goed rekening mee te houden:

  • Publiek
  • Content
  • Context

Om videomarketing goed te kunnen uitvoeren heb je eerst een strategie nodig. Hierin bepaal je welke doelgroep je wilt bereiken met welke content en via welk kanaal. Het is belangrijk dat je content gebruikt die aansluit bij de interesse van je doelgroep. Pas als je het publiek kent en de content en context hierbij kunnen helpen, kun je bouwen aan een sterke videomarketingstrategie.

Waarom video?

De laatste jaren zien we een grote verschuiving van het koopgedrag van consumenten naar de onlinemarkt. Iedereen heeft weleens iets via internet besteld, omdat het gewoon makkelijk en snel is. Er ontbreekt echter een belangrijk aspect: de ervaring. In de winkel kun je een product met eigen ogen bekijken, het aanraken en er een gevoel bij krijgen. Online ontbreekt die hele beleving. Video’s lossen dat probleem op en zorgen ervoor dat het product tot leven wordt gebracht.

Een sterk voorbeeld van succesvolle videomarketing zijn de video’s van Coolblue. Per week produceren zij wel 100 video’s, waaronder product & reviews video’s. Het is eigenlijk heel simpel en werkt als volgt: Een potentiele klant bekijkt de video, waardeert de content, wordt fan en gaat kopen. Coolblue heeft amper nog producten waarvoor geen productvideo is gemaakt. Super slim toch?!

Videomarketingtrends 

‘How to video’s’

Hierbij wordt video ingezet om te laten zien hoe je iets doet en gaat om het inspireren van de kijker. Het is eenvoudig, kosteloos en werkt. Een leuk voorbeeld zijn de video’s van Tasty die erg populair zijn geworden.

360 graden video

Door te filmen met een 360 graden camera kun je een product op een unieke manier in beeld brengen. Zo kan de consument het product van alle kanten bekijken. In combinatie met een Virtual Realitybril ervaart de gebruiker een hele beleving.

Live-streaming

Bij Facebook en Instagram Live kun je alles in ‘real time’ volgen. We zien dat steeds meer bedrijven dit inzetten voor commerciële doeleinden. Ook is het leuk om live-streaming in te zetten voor een kijkje ‘behind the scenes’. Zo kun je je bedrijf een gezicht geven en een band opbouwen met je volgers. Het is ideaal om ‘brand awareness’ te verhogen.

Google and YouTube: best buddies

Stel dat je YouTube als kanaal inzet voor je video’s. Een vrij logische keuze, want YouTube is, op Google na, de grootste zoekmachine ter wereld. Daarnaast is Google ook nog eigenaar van YouTube, waardoor ze erg goed met elkaar overweg kunnen. Voordeel hiervan is dat je beter vindbaar bent wanneer je video inzet. Dit resulteert in meer traffic naar je website en dus ook in: conversie.

Handige tips

Wil je nog sneller zichtbaar zijn in zoekmachines? Dit kan door een video serie te maken en 5 tot 10 video’s op korte termijn te publiceren. Verder kun je met slimme SEO inzet veel bereiken. Om jou hiermee op weg te helpen hebben we wat tips:

  • Verleid je publiek met de titel
  • Licht de inhoud van je video toe in de beschrijving
  • Maak gebruik van de optie om automatisch door te linken naar Google Plus en voeg enkele hashtags toe
  • Koppel de video aan een locatie
  • Voer bij de tags zoekwoorden in waar je met deze video op gevonden wilt worden
  • Ondertitel je video’s

Natuurlijk moet je je video’s ook gaan delen op social media. Facebook is hiervoor erg geschikt. Door de hoeveelheid gebruikers en het enorme bereik wordt Facebook steeds belangrijker voor de verspreiding van video’s. In de zomer van 2016 voorspelde Mark Zuckerberg al: “Binnen 5 jaar is video de meeste content op Facebook.”

Emotions sell
Met video kun je mensen raken en aanzetten tot actie. Maar hoe kan het toch dat video’s zo enorm succesvol zijn? De verklaring is dat video’s gebieden in onze hersenen activeren die verantwoordelijk zijn voor emoties en besluitvorming. Laat dat nou net die gebieden zijn die jij probeert te bereiken bij je doelgroep!

Wij zijn Walnut.Marketing
 Ook wij zijn benieuwd naar de voordelen die we uit videomarketing kunnen halen. Daarom gaan we hier binnenkort zelf mee aan de slag. Wil je zelf ook videomarketing gaan inzetten, maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen graag! Stuur een mailtje naar hallo@walnut.marketing, wij reageren direct. Laten we samen de uitdaging aangaan!

 

 

 

 

Andere berichten van Walnut.Marketing BV: