Top 5 handige apps voor Instagram:

Lees in onze blog welke je niet kunt missen.

Apps, onze telefoons lopen ervan over. Soms heb je zelfs apps nodig om je apps te kunnen managen. Een beetje gek, maar niet geheel overbodig. Zo denken wij ook over Instagram. Maar wacht even, als ik Instagram heb dan is dat toch genoeg? Voor sommige mensen wel ja. Echter, misschien heb jij ook gemerkt dat Instagram niet aan al jouw wensen en eisen voldoet. De app zelf, hoe enorm fan we ook zijn, heeft een aantal beperkingen. No worries, niets wat niet op te lossen is! Er bestaan een paar handige apps om naast Instagram te gebruiken. Deze leggen we graag aan je uit. Zo kun jij genieten van een optimale Instagram beleving.

Hieronder vind je de apps, die hopelijk jouw beleving waar kunnen maken. Waarom Instagram deze functies niet direct integreert in de app blijven wij ook naar gissen. Misschien komt het ooit nog, misschien ook niet. Wij geloven in ieder geval dat deze apps al veel goed maken.

1. Reposten
Misschien wel de meest gemiste optie binnen Instagram. Je staat leuk op een foto en je wordt er zelfs in getagd, maar hij verschijnt niet op jouw Instagram. De foto even delen zit er helaas ook niet in. Althans, niet zonder de Repost app (IOS & Android). Deze app maakt het voor jou mogelijk om een foto te reposten zodat hij ook zichtbaar wordt voor jouw volgers. Als je moet kiezen tussen deze app en een vol geheugen dan kun je er ook voor kiezen om een screenshotje te maken. Alhoewel, een screenshot zorgt ook weer voor minder ruimte op je telefoon. Tricky!

2. The fun apps
Layout (IOS & Andriod) en Boomerang (IOS & Andriod)! Ook al lijken deze twee apps geïntegreerd in je Instagram app, dat zijn ze stiekem niet. Sure, ze staan er wel wanneer je Instagram opent en op het plusje klikt, maar een kleine pop-up zal verschijnen als je ze nog niet geïnstalleerd hebt. Ook geen probleem, de app leid je gelijk naar je store om de juiste versie te downloaden. Installeren en die #transformationtuesday foto is geen probleem meer!

3. Niet zo heel desktop vriendelijk
Instagram is zo’n app die het beste werkt vanaf je telefoon. Je kunt hem uiteraard ook gebruiken via de desktop, maar het voelt toch minder gebruiksvriendelijk aan. Bij Facebook en LinkedIn zie je bijvoorbeeld wel dat het mogelijk is om via de desktop content te plaatsen. Instagram is hier echter koppig in. Gelukkig zijn er een aantal knappe koppen die hier iets op bedacht hebben. Vele marketeers, zoals wij, zweren bij een goed uitgedachte contentstrategie.  Wij hebben graag duidelijk welke post we wanneer plaatsen en met welk doel. Schedugram of Later laat je jouw content inplannen via de computer. Download de foto, post hem op Instagram en klaar! Het is een extra handeling, maar wel heel handig.

4. Toffe foto, die moet ik hebben!
Al eens lang op een foto gedrukt en er lijkt maar niks te gebeuren? Ja, wederom een beetje vervelend. Om wat voor een reden dan ook, soms moet je een foto gewoon opslaan op je eigen telefoon. Downloadgram biedt dan de oplossing. Technisch gezien is het geen app, maar een website die je de foto laat downloaden als je de juiste URL doorgeeft. De URL vind je bij de drie bolletjes bovenaan iedere post bij URL voor delen kopiëren. Vervolgens vul je deze URL in op Downloadgram en de foto is yours.

5. Het draait niet meer alleen om foto’s
Tegenwoordig is ook video niet meer weg te denken uit Instagram. Momenteel geeft Instagram je de optie om een video te uploaden van maximaal een minuut lang. Soms is een minuut te kort voor filmpjes, maar er is een app die uitkomst biedt. Hyperlapse laat je video’s versnellen en vertragen. Zo kun je een mooie timelapse maken, zoals je bijvoorbeeld ziet in de intro van House of Cards. How pretty! Momenteel is de app alleen beschikbaar op IOS, maar de Android versie Microsoft Hyperlapse Mobile is een mooi alternatief.

Wij zijn Walnut.Marketing

Er zijn zoveel apps die de gebruikerservaring van Instagram verbeteren dat we het moeilijk vonden om te kiezen. Daarom zijn het er stiekem ook 7. We hebben het helaas nog niet eens gehad over apps die vanuit een marketingoogpunt heel handig zijn om te gebruiken. Niet getreurd, ook die komen eraan! Heb je nog meer vragen of hulp nodig met het opzetten van je Instagram account? Stuur ons dan een mailtje via hallo@walnut.marketing. Wist je trouwens dat wij ook een eigen Instagram account hebben? Volg ons voor leuke tips, weetjes en grappige facts!

 

Andere berichten van Walnut.Marketing BV: